'Elazığspor'un kanuna uygun hale getirilmesi gerek'

'Elazığspor'un kanuna uygun hale getirilmesi gerek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Ahmet Çöteli
Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu tarafından Mali Genel Kurulunu yapan Elazığspor’da yeni çıkan 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları kanununa göre Elazığspor kulübünün de gerekli düzenlemeleri yapması istendi.
 Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu, Elazığspor Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada konuyu şu sözlerle açıkladı;
“Elazığspor kulübü yeni çıkan “7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu”na göre; Tüzüğünü güncellemeli, yeni kanunda yer alan İdari ve Mali Hükümleri yerine getirmesi için özel çaba göstermelidir. Bu çalışmaların yapılabilmesi, kulüplerin ve federasyonların yasaya uygun yapıya gelebilmeleri adına bir yıllık bir süre verilmiş durumda. Bu çalışmaların en kısa sürede yapılması gerekiyor.
Yasa ile kulüpleri dernek statüsünden çıkarılıyor. 7405 sayılı kanun ile Gençlik ve Spor Bakanlığına geçiyor. Bundan sonraki işlemleri Bakanlık yapacak. Genel Kurul yapısı, Yönetim Kurulu yapısı aynen kalacak ancak denetleme konusunda gerekirse Bakanlık denetim yapacak. Bütçe de yüzde 10’u aşılamayacak. Temlikte yüzde 50’nin üzerine çıkılamayacak. Ek bütçe yapılması söz konusu olursa Yönetim Kurulları Genel Kuruldan yetki isteyecekler. Elazığspor’da kanunda yer alan hükümlere uygun hale getirmesi gerekecek. Bunu da yine kanun ile birlikte belirtilen süre içinde yapması gerekiyor. İhtilaflı durumlarda yöneticiler suçlu bulunursa 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası alabilecekler” dedi.