Elazığlıların Kara Murat'ı Kim?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı, Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Habertürk TV canlı yayınında 'Elazığlılar size neden Elazığ'ın Kara Murat'ı diyor?' sorusuna yanıt verdi.

Elazığlıların Kara Murat'ı Kim?

Habertürk TV’de “Mehmet Akif Ersoy ile Nedir Ne Değildir” programına katılarak canlı yayında kendisine iletilen sorulara yanıt verdi. Kurum, “Elazığlılar size neden Elazığ’ın Kara Murat’ı diyor?” sorusuna içtenlikle yanıt verdi. 

Elazığlıların Murat Kurum’a neden “Kara Murat” dediğini şimdi kendi ifadeleriyle bir bakalım:

“ELAZIĞ’A SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

“24 Ocak 2020’de Elazığ’da deprem oldu. Haber alır almaz hemen apar topar Elazığ’a gittik. Elazığ’da bayağı hasar vardı. Sokak sokak, mahalle mahalle, nerede bir enkaz, mağduriyet varsa her yere gittik. İlçelere gittik. İlçeler de etkilendi. Gezdik, bir ayı aşkın orada kaldık. Sabah çıkıyorduk, akşama kadar orada vatandaşımızın bizi görmek istediği yer nereyse orada oluyorduk. Sonra onlarla tek tek konuştuk, ikna ettik, anlattık, onca acıyı paylaştık. Beraber üzüldük, beraber ağladık. Ondan sonra da hızlı bir şekilde konutların yapımını başlattık. Elazığ tarihinin en büyük dönüşümünü gerçekleştirdik ki o zaman gerçekten bayağı bir etkilenmişti. Hızlıca söz verdiğimiz konutları yaptık ve bir yıl içerisinde teslim ettik.”

“SEN BİZİM KARA MURAT’IMIZSIN”

O bir yıl içerisinde köylerde, ilçelerde her yerde inşaatlar vardı. Ben de o bir yıl içerisinde sürekli gidip geliyorum. 6 ay kadar sonra evler teslim edilmeye başlandı. Onlar (Elazığlılar) benim sokak sokak gezdiğimi görüyorlardı her yerde, “sen bundan sonra bizim Kara Murat’ımızsın, hemşehrimizsin” dediler. Sonra bu dalga dalga yayıldı. Elazığlılar bizi fahri hemşehrisi yaptı. 
Elazığ’da hasar gören neresi varsa Mustafapaşa’da, Abdullahpaşa’da, Rüstempaşa’da ve her yerde vatandaşımızla gezdim. Tesadüf mü denir, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depreminden Elazığ da etkilendi ve Elazığ’da bizim yaptığımız konutlar sapasağlam, çizik bile yok. Elazığ Kahramanmaraş depremlerini en az hasarla atlatan yerlerden biri oldu.”