Elazığlılar, Ölmek İstemiyorsanız Bunlara Çok Dikkat Edin!

Uzman motosiklet eğitmeni Serdar Sertdemir, motosiklet kullanımının tehlike olmadığını gerekli eğitim almadan yollara çıkan insanların tehlikeli olduğunu ifade etti.

Elazığlılar, Ölmek İstemiyorsanız Bunlara Çok Dikkat Edin!

Elazığ Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü 2. Başkanı ve C Sınıfı Uzman Motosiklet Eğitmeni Serdar Sertdemir, motosiklet kullanımının her geçen gün ülkede yaygınlaştığını bilinçli motosiklet kullanıcılarının arttıkça trafikte olumsuz motosiklet kullanıcıları imajının düzeleceğini söyledi.  Sertdemir, ülkede artan motosiklet kazalarına da değinerek “Türkiye genelinde motosiklet kullanımı her geçen gün yaygınlaşmasının yanı sıra buna paralel olarak motosiklet kazalarında ciddi bir artış var.  Bunun sonucunun eğitimsizlikten kaynaklandığını düşünüyoruz. Motosiklet tehlike değil üzerindeki eğitimsiz insan tehlikelidir. Kullanmaya başlamadan eğitim alınmalı eğitimi de iyi bir araştırma yapıp güvenilir işin ehli olan kişi ve kurumlardan almalıdır. Bütün sürücü kursları motosiklet ehliyeti vermekle birlikte en iyi eğitim veren kursu araştırmakta kullanıcı açısından oldukça önem arz ediyor” diye konuştu. 

Elazığlılar, Ölmek İstemiyorsanız Bunlara Çok Dikkat Edin!

EĞİTİM KADAR EKİPMAN DA ÖNEMLİ!

Sertdemir “Eğitim almak kadar motosiklet kullanıcısının ekipmanları da oldukça önemlidir. Nasıl ki bir arabaya binildiğinde emniyet kemerini takmak zorundaysak motosiklet kullandığımız zaman eldiven, kask, dizlik ve montumuzu mutlaka giymiş olmamız gerekiyor. Genelde şunun hayatı yapılıyor. Ben kısa mesafe iki adımlık yere gideceğim. Uzun yolda kaskımı takıyorum. Oysa yaralanmalı ya da maddi hasarlı meydana gelen birçok kazanın ana sebebi yakın mesafe sürüşlerinden kaynaklanıyor.  Bu nedenle yakın uzak demeden mutlaka ekipmanlarımızı mutlaka eksiksiz bir şekilde kullanmamız gerekiyor” diye kaydetti.

Elazığlılar, Ölmek İstemiyorsanız Bunlara Çok Dikkat Edin!

TRAFİKTE RİSKLİ HAREKET YAPAN KURYELER MOTOSİKLET KULLANICILARINI KÖTÜ LANSE EDİYOR

Sertdemir “Motosiklet kullanıcılarını ikiye ayırmak gerekiyor. Birinci olarak bu işi ticari olarak yapan ve geçimini onunla sağlayan vitessiz scooter kullanan kuryeler ile bir de bu işi hobi amaçlı ve ulaşım amaçlı kullanan kişiler olarak ikiye ayırmak gerekiyor. Genel olarak birincilerin yapmış olduğu hatayı vatandaşlar bir genelleme yaparak “motorcular” olarak adlandırıyor. Bu doğru de