Elazığlılar Dikkat! Meteoroloji uyardı, soğuklar geliyor...

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bölgemiz geneli yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği, uyarısı yapıldı.

Elazığlılar Dikkat! Meteoroloji uyardı, soğuklar geliyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ dahil 5 ili uyardu. Yapılan açıklamada sıcaklıkların 9 dereceye kadar düşeceği ve zirai don yaşanabileceği belirtildi. Ayrıca Tunceli ve Bingöl'ün yüksek rakımlı yerlerine karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği açıklandı.

İşte açıklamanın tamamı: "Bu yağışlı sistemle birlikte bölgemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların Tunceli ve Bingöl çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların ise Perşembe günüden itibaren bölge genelinde 3 ila 7 derece düşerek mevsim normallerinin 6 ile 9 derece altında bekleniyor.

Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Tunceli ve Bingöl’ün yüksek kesimleri (2000 m rakım ve üzeri) beklenen yağışların bu sıcaklık düşüşü ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarların bugün bölge genelinde kuzey kuzeybatılı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli; yarın (Perşembe) Elazığ’ın doğu (Palu,Kovancılar,Arıcak ve Karakoçan) kesimleri ve Bingöl çevrelerinde güney güneybatılı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına beklenmektedir.

Soğuk ve yağışlı sistemin Perşembe günüden itibaren Bölge genelinde etkili olduktan sonra önümüzdeki hafta etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte görülecek kuvvetli yağışlar ile bölgelerimizin rakımı yüksek olan yerlerinde görülebilecek zirai don hadisesine karşı tedbirli ve dikkatli olunmalı, güncel tahmin ve uyarılarımız takip edilmelidir."