Elazığlılar Dikkat! Fazla Ücret Ödemeyin

Elazığ'da cep telefonu servislerinde telefonunu tamir ettirecekler bu haberi okumadan servise gitmeyin.

Elazığlılar Dikkat! Fazla Ücret Ödemeyin

Darbe, düşme vb. gibi nedenlerle ekranları oldukça hassas olan Cep telefonlarının ekranları çabuk kırılırken Uzman Teknik Servisten Oğuz Albay vatandaşların fazla tamir ücreti ödememeleri konusunda uyarılarda bulundu. Albay “ Bize gelen sorunlu telefonların  bir bölümünü ekran kırıldı şikayetiyle geliyor. Vatandaşımız burada bilmediği için camı kırılan telefondan ekran kırıldı parası alınıyor. İkisi farklı şeyler çoğunlukla bu tür şikayetlere genellikle üst camı kırılmış oluyor" dedi.

Elazığlılar Dikkat! Fazla Ücret Ödemeyin

600 LİRA YERINE 2 BİN LİRA ÜCRET ÖDEMESİNLER

Albay " Art niyetli kişiler ekranı değiştirdim diyerek camını değiştirip ekstradan vatandaştan bir iki misli fiyat alabiliyor.  Örneğin; cam değiştirmek 600 lira normalde camı değiştirip ekranını değiştim diyerek müşterilerden 2 bin lira alıyorlar.  Ya da müşterinin sağlam camını çıkartıp yerine yenisini takıyorlar. Daha sonra sağlam olan ekranı başka bir müşteriye orijinal sıfır diye satabiliyorlar. Son zamanlarda bu tür konularda şikayet çok almaya başladık.

Elazığlılar Dikkat! Fazla Ücret Ödemeyin

O nedenle vatandaşlar güvendikleri ve bildikleri servislerden şaşmasın. Vatandaşlarımız telefonun ekran mı yoksa üst cam mı kırılmış  nasıl anlayabiliriz diye sorabilirler. Camı kırılmış ekranda telefonun tüm fonksiyonları çalışır. Ekranda verdiğiniz komutlar doğru bir şekilde algılanır. Ekran kırılmışsa telefon üzerinde hiçbir işlem yapamazsınız" diye konuştu.