Elazığlılar Bugün Hiçbir Şey Yapmıyor!

Bugün 16 Ocak 2024 Dünya Hiçbir Şey Yapmama Günü. Sosyal medyada Hiçbir Şey Yapmama Günü adı altında binlerce paylaşım yapıldı.

Elazığlılar Bugün Hiçbir Şey Yapmıyor!

İnsanlara kendilerinin özel olduklarını hatırlatmak, kendileri için zaman geçirmenin nasıl iyi geleceğini göstermek amacıyla 16 Ocak günü, her sene farklı ülkelerde coşkuyla kutlanıyor. Bu özel günde bireyler kendilerine vakit ayırıp, günlük koşuşturmalardan uzakta hoşça vakit geçiriyorlar.

Elazığlı vatandaşların sosyal medya hesaplarından yaptıkları “keşke öyle bir imkanımız olsa” temalı paylaşımları dikkat çekerken, Elazığ’da ve Türkiye’de vaktin nakit olduğu ve günlük koşuşturmadan uzak, kendi halinde zaman geçirmelerinin mümkün olmadığı gerçeği gözler önüne seriliyor.

Hiçbir Şey Yapmamak için gerekli olan şeylerin başında tok ve telaşsız olmak gelirken, alım gücünün bu denli düştüğü, vatandaşların güçlükle hayatta kaldığı bugünlerde Hiçbir Şey Yapmamanın karşılığı, bir günü maalesef çöpe atmaktır.

Peki dünya genelinde coşkuyla kutlanan Hiçbir Şey Yapmama Günü nedir ve nasıl kutlanır?

DÜNYA HİÇBİR ŞEY YAPMAMA GÜNÜ NEDİR?

Dünya Hiçbir Şey Günü, 1973'ten beri gündelik stres seviyesini azaltmak ve rahatlamayı amaçlayarak kutlanıyor. Bugünde hiçbir şey yapmayarak kişiler stres seviyelerini azaltmayı sağlıyorlar. Günlük koşuşturmalar iş ve benzeri diğer süreçler içerisinde insanın kendisini unuttuğuna vurgu yapılarak rahatlama sağlanarak kişinin kendisinin yeniden farkına varması amaçlanıyor. İlk kez yazar Harold Coffin tarafından önerilen bu gün, hareketsizlik, sessizlik ve rahatlama için bir fırsat sunuyor.

DÜNYA HİÇBİR ŞEY GÜNÜ NE ZAMAN?

1973’ten bu yana kutlanan bu anlamlı gün 16 Ocak tarihine denk geliyor. Her yıl 16 Ocak’ta bugünü hiçbir şey yapmadan geçiren kişiler kendileri ile baş başa kalarak sakinliyor ve dışarıdaki kaostan arınıyor.