Elazığlı Profesör Özür Diledi

Malatya'nın fethinin 922. kutlama yılı programın da söylediği sözlerle tepki çeken Elazığlı Prof. Dr. Mehmet Çelik özür diledi.

Elazığlı Profesör Özür Diledi

Malatya'nın fethinin 922. kutlama yılı programında konuşan Elazığlı Prof. Dr. Mehmet Çelik, 'Malatya Elazığ'ın boy ölçüşemeyeceği bir şehir. Bu yüzden hasetlik var. O nedenle Elazığlıların dediklerini çok ciddiye almayın' diyerek her iki şehrin de tepkisini çekmişti. Çelik yeni bir açıklama yaparak sözlerinin basın tarafından çarpıtıldığını ifade ederek özür diledi.

“BİR KISIM MEDYA ÇALIŞANI MAKSADI AŞAN BAZI İFADELERİMİ CIMBIZLAYARAK ÜZÜLDÜĞÜM TALİHSİZ BİR HABER YAPMIŞ”

Prof. Dr. Mehmet Çelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “18 Eylül 2023 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Malatya’nın kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir konferans verdim. Konferansa başlarken, depremin yarattığı üzüntüyü biraz olsun hafifletmek ve konferansın insicamı gereği dostane latifelerde bulunarak Malatya’nın bu travmayı en kısa sürede atlatacağını bir takım anekdotlarla anlatırken, sadece Futbol müsabakalarında Elazığ’la olan tatlı rekabetine de vurgu yaparak konferansıma gelen değerli dinleyicileri biraz güldürdüm. Bizden daha yaralı olan bu şehir insanlarının yüzlerindeki hüznü dağıtıp tatlı bir tebessüm bırakmaktı. Ne kendi şehrimi ne de Malatya’yı üzmek gibi bir durum asla ve asla söz konusu değildi. Kaldı ki salonda da böyle bir hava hiç olmadı. Buna rağmen bir kısım sosyal medya kullanıcıları ve bir kısım medya çalışanı meslek refleksiyle kullandığım cümlelerimden maksadı aşan bazı ifadelerimi cımbızlayarak son derece üzüldüğüm talihsiz bir haber yapmış. Gönül isterdi ki yaralı bir şehirde amacı sadece hüzünlü yüzlere bir bukle tebessüm bırakmak olan konferansta Malatya ve Malatya tarihine dair daha anlamlı anlatımlarımız haberleştirilseydi. Hayatı boyunca nezaket ve naifliği akademik kariyeriyle eşdeğer olan biri olarak Elazığ ve Malatya gibi iki kardeş şehrin insanını üzebilecek, onları rencide edebilecek bir maksadımın olmayacağını her iki kadim ve kardeş şehrin insanları bilirler. Buna rağmen bir kısım sosyal medya kullanıcısı ve yine bir takım medya çalışanı tarafından maksatlı olarak konuşmalarım arasından cımbızlanıp haberleştirilen talihsiz ifadelerden dolayı üzülmelerine sebep olduğum hemşehrilerimden hassaten özür dilerim.”