Elazığlı Oğuz Aydın, Fenerbahçe'de!

Teknik direktör Jose Mourinho önderliğinde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, geçen yılın flaş oyuncularından biri olan Alanyaspor'un yıldızı Oğuz Aydın'ı transfer etti. Akdeniz ekibiyle geçtiğimiz sezon toplam 38 maçta forma giyen Aydın, takımına 13 gol ve 8 asistlik katkı sağladı.

Elazığlı Oğuz Aydın, Fenerbahçe'de!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hollanda’da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Oğuz Aydın’ın Alanyaspor’dan Fenerbahçe’ye geçişi flaş bir transfer olarak nitelendirildi.

Türk futboluna bir çok oyuncuyu kazandıran İzmir’in Bucaspor kulübünde yetişen ve uzun süre İzmir ekibinin futbol akademisinde yetiştikten sonra Karacebey Belediyespor’da kiralık olarak oynayan Oğuz Aydın, 2021-2022 sezonunda süper lig ekiplerinden Alanyaspor’a transfer oldu.

Akdeniz ekibinde sergilediği performansla Avrupa kulüplerinin de peşinde olduğu Oğuz Aydın’a 3 büyükler de talip olmuş ancak Fenerbahçe kulübü 6 milyon Euro karşılığında gurbetçi oyuncuyu kadrosuna dahil ettiğini duyurmuştu.

Elazığlı Oğuz Aydın, Fenerbahçe'de!

Peki kimdi bu Oğuz Aydın? Araştırdık ki Elazığlı gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Hollanda’nın Den Haag kentinde dünyaya gelmiş.

Dedesi merhum Hacı Yasin Aydın ve babası Metin Aydın; Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı eski adı Yığ, yeni adı Bulgurcuk olan köyde dünyaya gelmiş ve köyün önemli ailelerinden biri olarak biliniyorlar.

Baba Metin Aydın her yıl Hollanda’dan gelerek doğup büyüdüğü Yığ, yada yeni adıyla Bulgurcuk köyünde 2-3 ay kalarak hasret gideriyor.

Ailece Hollanda’da yaşayan Metin Aydın’ın futbolcu oğlu Oğuz Aydın, 27 Ekim 2000 tarihinde Den Haag’da dünyaya gelmiş.

Futbola 2025-2016 sezonunda Az Alkmaar takımı altyapısında başlayan Elazığ Karakoçanlı Oğuz Aydın, daha sonra Bucaspor futbolcu izleme antrenörlerinin dikkatini çekince, aynı yıl Bucaspor altyapısına bedelsiz olarak transfer olmuş. 2021-2022 sezonuna kadar Bucaspor’da kalan ve bu sürede kendini de geliştirerek Bucaspor’un 2. Ve 3. Ligde formasını giyen  Oğuz Aydın, 2021 sezonunda ise süper lig ekiplerinden Alanyaspor’a 238 bin Euro karşılığında transfer oldu.

 

Alanyaspor’daki performansıyla öne çıkan Oğuz Aydın, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin adeta yarıştığı transfer trafiğinde sarı lacivertli takımın teklifinin öne çıkmasıyla 6 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Bu transferden Elazığ Karakoçanlı futbolcu Oğuz Aydın’ın yetiştiği kulüp olan Bucaspor ise 1 milyon 50 bin Euro yetiştirme bedeli alacak.