Elazığlı'nın Gözü Haftalık Vaka Sayısında

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere göre yüz binde vaka oranı ile birçok büyükşehirden ve çevre illerden fazla orana sahip Elazığ'da gözler yarın açıklanacak verilere çevrildi.

Elazığlı'nın Gözü Haftalık Vaka Sayısında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde her hafta illere göre vaka sayılarının açıklanacağını söylemiş, bunun ardından geçtiğimiz hafta Pazartesi günü illere göre vaka sayısı açıklanmıştı. 

Açıklanan verilere göre Elazığ’da 8-14 Şubat tarihleri arasında 100 bin kişide 50,42 olarak kaydedildi.

Elazığ nüfusu esas alındığında ilimizde 8-14 Şubat tarihleri arasında yaklaşık 290 civarı vaka görüldüğü anlaşılmaktaydı.

Normalleşmenin illere göre yapılacağı ve bu durumda illerdeki yüz binde vaka oranının esas belirleyici olacağı da yine edinilen bilgiler arasındaydı.

ELAZIĞ BU ŞEKİLDE NORMALLEŞEMEZ
Geçtiğimiz hafta açıklanan verilere göre Elazığ’da  yüz binde 50,42 olan vaka sayısı,  Malatya’da 40,92, Bingöl’de 26,81, Tunceli’de 38,96. Elazığ’da normalleşmenin bu veriler göz önünde bulundurulduğunda zor olduğu görülüyor.

GÖZLER YARINA ÇEVRİLDİ
Elazığ’da vatandaşların ve esnafların normalleşme için yarın Sağlık Bakanlığı’nın açıklayacağı verilere kulak verdiği görülürken, bu hafta Elazığ’da yüz binde vaka oranın ne olacağı ise merak konusu.