Elazığlı Çaresiz Babadan Yetkililere Çağrı: 'Kızımın Sağlığına Kavuşmasını İstiyorum'

Erkan BAY/Elazığ'da yaşayan 17 yaşındaki Ayşe Tuncel, Burnundaki ülser tedavi olmazsa hayatı risk altına girecek. Kızının tedavisi için sürekli Ankara'ya gidip gelen Baba Tuncel, hayırseverlerden destek bekliyor.

Elazığlı Çaresiz Babadan Yetkililere Çağrı: 'Kızımın Sağlığına Kavuşmasını İstiyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ayşe Tuncel 11  ay önce burnunun sürekli kanamasından dolayı şikayetçi olarak babasıyla birlikte hastaneye gitti. Hastaneye gittiklerinde ise tanı olarak Ayşe Tuncel’e İGG4 tanısı kondu. Dünya’da 13,Türkiye’de ise 2 kişide görülen hastalık nedeniyle Tuncel ailesi zor günler geçiriyor. 

Ayşe Tuncel’in Hastalığının vücudunun diğer organlarına atmaması için Ayşe’nin mutlaka tedavisini sürdürmesi gerekiyor.

DÜNYA’DA 13, TÜRKİYE’DE SADECE 2 KİŞİ DE BU RAHATSIZLIK VAR 
Baba  Seyfettin Tuncel yaptığı açıklamada “Kızım Ayşe’nin bundan 11  ay önce doktora gittiğimizde burnunda toplu iğne ucu kadar delik olduğunu söylediler ve kızımın 9 aydır burnundan devamlı kan geliyor. Bunun tedavisi için Elazığ, Diyarbakır, Malatya ve en son Ankara’ya gittik. Ankara’da kaldığımız süre içerisinde kızıma Behçet Hastalığının tanısını koydular. Kızımın burnundaki kanamadan dolayı ülser oluşmuş. Bu ülser burun kemiğini komple yemiş bitirmiş. İç organlarına atma riski var” dedi.

5 ÇOCUĞUM VAR, DÜZENLİ İŞİM YOK 
Kızının tedavisi için sürekli il dışına gitmek zorunda kaldığını ve düzenli bir işi olmadığını ifade eden Baba Tuncel, “Evim kiradır.5 tane çocuğum var. Kızımın tedavisi için devamlı il dışına gidiyorum. Bu nedenle düzenli bir işim yok. Gidip geldiğimden dolayı çalışamıyorum. Elektriğim, doğalgazımın ödemesi var. Çocuklarıma  bakmam lazım. Elazığ’da bizi tanıyan eşimiz, dostumuz biraz yardımcı oldular” diye ifade etti. 

KENDİM İÇİN BİR ŞEY İSTEMİYORUM
Yetkililerden yardım beklediğini ifade eden Tuncel, “Ben kendim için bir şey istemiyorum. Çocuğumun tedavisinin yapılmasını istiyorum. Evladımın sağlığına kavuşması tek isteğim. Maddi gücüm kalmadı. Yetkililerin desteğini bekliyorum” diye ifade etti.