Elazığlı Bakan Yardımcısı Alpay: 'Yapay zekanın etik kullanımı şart'

MSB Bakan Yardımcısı Elazığlı Şuay Alpay Kore Cumhuriyeti'nin Başkenti Seul'de Askeri Alanda Sorumlu Yapay Zekâ Zirvesi'ne (REAIM) katılarak bir konuşma yaptı. Alpay burada yaptığı konuşmada, Yapay zekâ kullanımının ulusal ve uluslararası güvenlik için stratejik bir dönüm noktası olduğu ifade etti.

Elazığlı Bakan Yardımcısı Alpay: 'Yapay zekanın etik kullanımı şart'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MSB Bakan Yardımcısı Elazığlı Şuay Alpay, yapay zekânın askeri alanda sorumlu ve etik kullanımı üzerine vurgu yapıldığına dikkat çekerek, Türkiye'nin bu alandaki adımları ve katkıları üzerinde durularak yapay zekâ kullanımının ulusal ve uluslararası güvenlik için stratejik bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

MSB Bakan yardımcısı Şuay Alpay,” Bu toplantıda Türkiye’nin yapay zekâ stratejisi çerçevesinde uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekilmiştir. Yapay zekânın askeri operasyonları dönüştürme potansiyeline sahip olduğu, ancak bunun sorumlu bir şekilde yönetilmesi gerektiği belirtilmiştir. Uluslararası güvenlik ve iş birliği için yapay zekânın etik kullanımı üzerinde durulması gerektiği vurgulanmış ve bu konuda geleceğe dönük çözüm önerileri sunulmuştur.” Dedi.

Bu zirve, askeri yapay zekâ teknolojilerinin geleceğini şekillendirmek açısından önemli bir platform olarak görüldüğüne işaret eden Alpay, Bu bağlamda Türkiye, bu alandaki vizyonu ve stratejileri ile uluslararası iş birliğine katkıda bulunmayı hedeflemektedir dedi.