Elazığ Ziraat Odası Başkanlık Seçimleri Yapıldı

Mahkeme kararı ile olağanüstü kurula giden Ziraat Odası'nda üç aday başkanlık için yarıştı. Seçimlerin sonucunda başkanlığa İbrahim Hacıoğulları seçildi.

Elazığ Ziraat Odası Başkanlık Seçimleri Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Başkan İbrahim Hacıoğulları, 2019 yılında gerçekleştirilen Ziraat Odası seçimlerinin sonuçlarına itiraz etmiş ve mahkeme yolunu seçmişti. 

Mahkeme, seçimlerin yenilenmesi kararını verince, Ziraat Odası İl Başkanlığı olağanüstü seçim kararı verdi. Seçimlerde Mevcut Başkan Ahmet Erdem, Eski Başkan İbrahim Hacıoğulları ve Zülfü Ertürk başkanlık için aday oldu.

ADAYLAR KONUŞMA YAPTI 
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen seçimlerde adaylar, delegelerine seslendi.
Başkan Adayı Zülküf Ertürk, odada bugüne kadar hizmet veren başkanlara teşekkür ederek, projelerinden bahsetti.
Başkan adayı İbrahim Hacıoğulları, yaptığı işlerin ortada olduğunu belirterek, kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

2021 yılının çiftçiler için olumsuz bir yıl olduğunu belirten Başkan Ahmet Erdem, yeniden başkan seçilmesi için üyelerinin desteğini istedi.

KONUŞMALARIN ARDINDAN SEÇİME GEÇİLDİ 
Üç adayın da yaptığı konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından kullanılan oylar tek tek sayıldı. Yapılan seçimlerde Ziraat Odası Başkanlığı’na; İbrahim Hacıoğulları seçildi.

SEÇİM SONUÇLARI 
Seçimlerde 153 oy kullanıldı. İbrahim Hacıoğulları 65, Zülküf Ertürk 52, Ahmet Erdem 35 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.