'Elazığ,yeni iş alanları istiyor'

Günlük çalışmalarının bir değerlendirmesini yapan Temizer şunları söyledi: 'Bugün İl Özel İdaremizi, Defterdarlığımızı, Telekom Müdürlüğüm&

'Elazığ,yeni iş alanları istiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günlük çalışmalarının bir değerlendirmesini yapan Temizer şunları söyledi: “Bugün İl Özel İdaremizi, Defterdarlığımızı, Telekom Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Esnafımızdan sürekli dert dinliyoruz. Gördük ki memurumuz da işçilerimiz de vitesten atmış. Onların da durumları iç açıcı değil. Beklentileri karşılanmadığı için şikayetçiler. İktidarın adaletsiz uygulamalarını dillendirdiler sürekli. Yan yana masalarda çalışıp farklı ücretler alanlar var. Özelleştirme mağduru 4/C’li kardeşlerimiz, sözleşmeli kardeşlerimiz var. Onlarla da dertleştik. Sıcak bir ilgiyle karşıladıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Çağrımızın karşılık bulduğunu görmek bizi mutlu ediyor; Elazığ bizimle yürüyor artık.”

Açıklamasında, Ak Parti Elazığ İl başkanına da çağrıda bulunan Yavuz Temizer, “5 yıldır maaş alamayan Eyüpbağları Sulama Birliği işçilerimizin sorunlarını 1 ay içinde çözme sözü vermiştiniz. Verdiğiniz sözün arkasında durun. Bu kardeşlerimiz siyasetçilerin beceriksizliklerinin cezasını çekiyor” dedi. Şanlıurfa’daki 18 sulama birliğinin 700 trilyondan fazla borcu olduğunu da belirten Temizer; buna rağmen Urfa’da suyun kesilmediğini, Elazığ’da ise 20 trilyon borç yüzünden Uluova’nın susuz bırakıldığını söyledi.

İl Özel İdaresi’nin yeni hizmet binasının yine şehrin ortasına yapılmasına da değinen Yavuz Temizer, bir yandan bütün kamu kurumlarının şehir merkezi dışına taşınması gündeme getirilirken diğer yandan yeni hizmet binalarının şehir merkezinde yapılmasını doğru bulmadığını belirterek,  “Özel idarenin mevcut yerinin ticari alan olarak yeniden betonlaştırılması da doğru değildir. İnsanımızın nefes alacağı, çayını içip kitabını okuyabileceği Hyde Park, Central Park gibi dinlenme alanlarına ihtiyacımız var. Devlet rant peşinde koşmaz” diye konuştu.

Ak Parti adaylarını projelerini açıklamaya davet eden Yavuz Temizer, şöyle devam etti: “Biz ne yapacağımızı, nasıl çalışacağımızı anlatıyoruz. Onların tek söyledikleri şey ise “yeni Elazığ”. Elazığ’a ne vaat ediyorlar, bilmiyoruz. Hemşerilerimizin “yeni Elazığ” diye bir meselesi yok.  Gelişmiş, hizmet alan, yatırım yapılan bir Elazığ arzusu var. Elazığ yeni yalanlar değil yeni iş alanları istiyor.”dedi.