Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'dan Yeni Yıl Açıklaması

2024 Elazığ'da coşkuyla karşılanmaya devam ediyor.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'dan Yeni Yıl Açıklaması

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, yeni yıl ziyaretleri kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne giderek açıklamalarda bulundu.

Elazığ’da yeni yıl ziyaretleri sürüyor. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’a Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Jandarma Komutanı Murat Evren, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel eşlik etti.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN İFADESİYLE TÜRKİYE YÜZYILINA GİRMİŞ BULUNUYORUZ”

Ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada Elazığ’da yılbaşı gecesi için alınan tedbirlerden ve 2023 yılında yaşananlardan bahseden Vali Toraman,

“Çok büyük bir afeti hep beraber yaşadık. Elazığ'ın da dahil olduğu 11 vilayette büyük bir yıkım meydana geldi. Ancak hamd olsun milletimizin bu zor zamanlarda yardımlaşma ve dayanışma duygusu yüksek. Devletimiz bir taraftan, milletimiz bir taraftan seferber olarak o zor günleri, o ağır yükü hep beraber omuzladık. Bugün geldiğimiz noktada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ciddi mesafeler kat ettik. Öte yandan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladık 29 Ekim tarihinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Türkiye Yüzyılına girmiş bulunuyoruz. Geçen yüz yıllık birikimimiz, tecrübemiz ve ondan daha eskiye giden binlerce yıllık tarihimizden aldığımız güçle inşallah önümüzdeki Türkiye Yüzyılında da ülkenin olmasını istediğimiz noktaya kadar ilerlemesi için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. İnşallah ikinci yüzyılda da bunu daha iyi bir noktaya doğru götüreceğiz. Yılı bitiriyoruz 2024'e geçiyoruz. Dolayısıyla bugüne mahsus olmak üzere vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için, emniyet ve asayişi için bütün tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. İçişleri Bakanlığımızın bizlere göndermiş olduğu talimatlar çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız ve ilgili diğer birimler gerekli planlamalarını yaptı. Bütün personelimiz şu anda sahada.

Şehirde itfaiyesinden sağlık teşkilatına, emniyetten jandarma teşkilatına ve sağlık kurumlarına kadar herkes işinin başında. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğunda ulaşabileceği bütün birimler çalışmakta. Şu ana kadar Elazığ'da yılbaşı sakin ve huzurlu geçiyor. Bunun için bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Dediğim gibi bütün kolluk personeli sahada. Vatandaşlarımızın emniyeti için görev yapıyorlar. İnşallah kazasız belasız bugünü de atlatırız. Malum Elazığ ve etrafında yoğun bir sis var birkaç gündür. Özellikle araç kullanan hemşehrilerimizden ricamız kurallara dikkat etmeleri, şişli olan yerlerde hızlarını düşürmeleri, takip mesafelerine dikkat etmeleri. İnşallah kazasız belasız bu günleri de geçirmiş oluruz.” Dedi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'dan Yeni Yıl Açıklaması

“ELAZIĞ'DA 2023 YILI PEK ÇOK HİZMET ALANI AÇISINDAN OLDUKÇA İYİ GEÇTİ”

2024 yılı için dileklerinden bahseden Vali Toraman, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“2024 yılının Elazığ'ımıza, Türkiye’mize ve bütün insanlığa huzur getirmesini, barış getirmesini diliyoruz. Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz malumunuz geçen hafta bir şehidimiz vardı. Ona karşı son vazifemizi yerine getirdik. Ama artık biz ülke içerisinde terörle mücadelede çok büyük bir başarı elde etmiş durumdayız. Biz terörün kaynaklarını kurutmak için sınır ötesi harekatlarla mücadele yürütüyoruz. Kahramanlarımız büyük bir mücadele yürütüyorlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyoruz. Ancak bu kararlılığımız ve bu mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Öte yandan Filistin'de, Gazze de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Aylardır büyük bir katliama maruz kalıyorlar, işgal altındalar. Bu gün vesilesiyle bizim de temennimiz onların bu işgalden kurtulmaları yönünde. Dualarımız Filistinli kardeşlerimizle. Sayın Cumhurbaşkanımız uluslararası alanda barış için her türlü gayreti ortaya koyuyor. Sadece Filistin için değil, dünyada diğer çatışma boylelerinde de barış için büyük bir irade ortaya koyuyor. İnşallah yeni yılda bu manada savaşlar sona erer ve barış hakim olur. Elazığ'da 2023 yılı pek çok hizmet alanı açısından oldukça iyi geçti. Hem kamu kurum ve kuruluşlarımız, hem depremlerin oluşturmuş olduğu tahribatın, hasarın giderilmesi anlamında. Hem de yerel yönetimlerin özellikle belediyemizin vatandaşlara sunmuş olduğu hizmetler açısından çok büyük bir mesafe kat edildi. Bizler ve bütün kamu çalışanları vatandaşımıza hizmet etmek için varız. Onların problemlerini çözmek için uğraşıyoruz. Gece gündüz demeden onlar için el birliğiyle bu amaç için gayret gösteriyoruz. Ben Elazığ'ımıza hizmet noktasında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Elazığlı hemşehrilerimin ve sizlerin yeni yılını tebrik ediyorum, sağlıklı yıllar diliyorum.”