Elazığ Tamam, Sıra Türkiye'de

'2019 yılından beri Elazığ'da başarılı çalışmalara imza atan ve Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Muhammed Salih Çetiner'e genel müdürlükte yeni görev verildi. Elazığlı Muhammed Salih Çetiner Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.'

Elazığ Tamam, Sıra Türkiye'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu cümlelerle verilmişti birçok haber sitesinde Çetiner’in üst bir göreve atanma haberi.

Hani biz bu şehirde yaşamasak, bu şehirde olan bitenden haberi olmayan birileri olsak biz bile yutacağayız bu herzeleri.

Kendisini uyardığımız halde yanlışta ısrar edip görevden bir yıl sonra alınıp merkeze çekilen Elazığ eski Valisi Erkaya Yırık’ın takdir ettiğimiz bir söz ve çıkışı vardı ki bunu o dönem de yazmıştık.

Erkaya, Elazığ’a vali olarak atanmış ve aynı hafta bölge ve il müdürleriyle tanışma toplantısı organize etmişti.

Toplantıya katılan her bir görevli, önce kendisini tanıtıyor, ardından da kurum olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veriyordu.

Sıra Orman Bölge Müdürü Çetiner’e geldiğinde; “Bizler Orman Bölge Müdürlüğü olarak şehirde bir karış boş toprak alana dahi fidan dikip ağaçlandırdık ve şehri bir baştan bir başa yeşile boyadık.. Elazığ’da ormansız alan kalmadı” gibi oldukça iddialı bir cümle kurunca Vali Erkaya Yırık dayanamayıp; “ben senin söylediğin gibi bir Elazığ’la karşılaşmadım, dağların hepsi çıplak, sen nereye diktin bu fidanları” deyip hem tiye almış hem de vali olarak dersini vermişti.

Gel zaman git zaman Orman Bölge Müdürü  Çetiner, Zübeyde Hanım Caddesi  üzerinde yetişmiş yüzlerce çam ağacını kesip bölge müdürlüğü binası yapmakla gündeme geldi. 

Şehrin tüm tepkisine rağmen yaptığını savundu. Ve ne yazık ki hem dönemin hem de günümüzün siyasileri bile bu fecaate dur diyemedi.

Bizler de Hakimiyet olarak hem tepkimizi koyduk hem de bugüne kadarki tecrübelerimize dayanarak  kendine yeni bina yapan bürokrata yaptığı binada müdürlük yapma fırsatı verilmedi ve bina bitmeden görevden alındılar gibi bir görüş ortaya koyduk.

Çetiner de bu tartışmalı binada oturamadan gitti. O şimdi Elazığ’ı nasıl yeşile bürüdü ve çıplak dağların hepsini fidanla buluşturduysa şimdi de Türkiye’yi yeşille buluşturacak.

Bu atama ile bir kez daha görüldü ki Ak Parti gerçekten hizmet edeni değil, kendini iyi tanıtanı bürokrat olarak atıyor.

Ve Ak Partinin uluları, günün sonunda da “bizler nasıl ikinci parti durumuna düştük” diye yana yakıla sebep arıyor.