Elazığ Sayılı İller Arasında!

Türkiye'de sadece 6 ilde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Elazığlılar için, hem ücretsiz bir şekilde hobi edinme hem de gelir kaynağı sağlama fırsatlarını sunuyor.

Elazığ Sayılı İller Arasında!

Elazığ’da çok fazla bilinmeyen kurs merkezinden ve vatandaşlara sağladığı imkanlardan bahseden Şerife Dilek, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi’nde seramik eğitmenliği yapıyor.

Elazığ Sayılı İller Arasında!

“ÇEVRE İLLERDE BÖYLE BİR İMKAN OLMADIĞI İÇİN ELAZIĞ BU KONUDA OLDUKÇA ŞANSLI”

Sakarya Üniversitesi Seramik Teknikerliği mezunu olan ve yaklaşık 3 yıldır bu kurumda görev yaptığını belirten Dilek, “Çevre illerde böyle bir imkan olmadığı için Elazığ bu konuda oldukça şanslı. Elazığlıların bunu öğrenmesi gerekiyor. Bu eğitimleri ister hobi edinmek için alsınlar ister gelir beklentisiyle. Bizden aldıkları usta öğretici belgesiyle her yerde bulunan Halk Eğitim merkezinde öğretici olabilirler.

Kurum olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlıyız. El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Halk Eğitim’den ayrı bir bünyedeyiz. Elazığ’da genellikle Halk Eğitim Merkeziyle karıştırılıyoruz. Orada da çok değerli hocalarımız çalışıyor ama bizim kurumumuz çok farklı bir kurum. Çayda Çıra Kavşağı’nın ilerisinde, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nin tam karşısındayız.” Diyerek kursun vatandaşa sağladığı imkanları dile getirdi.

Elazığ Sayılı İller Arasında!

“HOBİ AMAÇLI GELDİKLERİNDE CEPLERİNDEN KURUŞ PARA ÇIKMIYOR”

Kurumda bulunan bütün kurs merkezlerinin ücretsiz olduğunu aktaran ve vatandaşların üzerine düşen tek şeyin öğrenmek olduğunu belirten Dilek,

Kurumun eğitim sürecinde biz hocaların belli bir modülü oluyor. Bu modülü belirli bir zaman aralığında verilen kurslar oluşturuyor. 4 aylık ya da 3 aylık kurslarımız mevcut. Kursiyerler geldiklerinde kayıtlarını belgelerle birlikte yaptırıyorlar. O kursun süresi ne kadarsa kurs süresince gelip gidiyorlar. Katılım zorunluluğu olmadığı için kursiyer müsait olduğunda gelebiliyor. Kurumumuzun en güzel yanı, malzemelerin tamamını Tarım ve Orman Bakanlığı’nın karşılıyor oluşu. Kursiyerlerin üzerine düşen görev sadece öğrenmek. Masraf yapmak zorunda kalmıyorlar. Hobi amaçlı geldiklerinde ceplerinden kuruş para çıkmıyor."

Elazığ Sayılı İller Arasında!

"Kursiyerler ülkenin her yerinde olduğunu düşünüyor. Ama öyle değil. Normalde bir kursa gittiğinizde bütün malzemeyi alıyorsunuz. Burada malzeme ücretini Bakanlık karşılıyor. Yapmaları gereken tek şey kaydolmak ve kursa gelip zaman geçirmek. Türkiye’nin sadece 6 ilinde var, ender rastlanan bir kurs merkezidir burası. Sivas, Düzce, Mersin, Elazığ, Kastamonu ve Bilecik illerinde eğitim veriliyor.” Şeklinde konuştu.

Elazığ’da el sanatı öğrenmek isteyen vatandaşlar için kaçınılmaz bir fırsat sunan El Sanatları Eğitim Merkezi bünyesinde yaklaşık 6-7 alanda eğitimler veriliyor. Sadece eğitim vermekle kalmayan Eğitim Merkezi sayesinde kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alıp uzman öğretici olabilirler.

Elazığ Sayılı İller Arasında!

“HER MERKEZİN BU KADAR YOĞUN KURSU YOK”

El Sanatları Eğitim Merkezi bünyesindeki kurslardan ve katkılarından bahseden Şerife Dilek konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Elazığ’ın şansı şu, birçok alanda kurs veriyoruz. Ben seramik kursu veriyorum. Dikiş kursumuz var, filografi kursumuz var, halı kursumuz var, el nakışları kursumuz var, ahşap boyama var, mermer kursumuz var, kağıt rölyef kursumuz var, aşçılık kursumuz var, yakında takı kursumuz açılıyor. Her merkezin bu kadar yoğun kursu yok. Bizim Elazığ merkezdeki kurslarımızın haricinde dışarıda da bize bağlı kurs merkezlerimiz var, onlara da katılabilirler"

Elazığ Sayılı İller Arasında!

"Biz burada kursa gelen kişilere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan sertifikamızı veriyoruz. Sertifikayı aldıktan sonra usta öğretici olabiliyorlar. Bunu için 756 saatlik kursu tamamlamak gerekiyor. Yaklaşık 2-3 kurs dönemine denk geliyor. Ardından usta öğreticilik sınavına giriyorlar. Sınavı başarıyla tamamladıkları takdirde kendi kurslarını açabiliyorlar, ilgili kurumlarda eğitici olabiliyorlar.”