Elazığ OSB'den 500 Gence Mesleki Eğitim ve Staj İmkanı !

Elazığ OSB yönetim kurulu başkanlığı, Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (FUSEM),Gazi Üniversitesi Proje Koodirnasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Fırat Üniversi

 Elazığ OSB'den  500  Gence  Mesleki Eğitim ve Staj İmkanı !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ OSB yönetim kurulu başkanlığı, Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (FUSEM),Gazi Üniversitesi Proje Koodirnasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin ortak  projeleriyle 15-29 yaş aralığındaki 30’u kadın, 30’u engelli  olmak üzere toplam 250 gence 9 meslek dalında  mesleki eğitim ve 75’i kadın 250 Teknoloji Fakültesi öğrensine ise 14 hafta süreli staj imkanı sağlanacak.

Avrupa Birliği finansmanıyla desteklenen  projenin  organize sanayi bölgesindeki işletmelerin nitelikli ve yeni istihdam edilecek  elemanlarının eğitimi ve stajlarını kapsadığını belirten Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÖZTÜRK “15-29 yaş aralığındaki gençlerimizi kapsayacak bu projenin bir diğer özelliği ise kadın ve özürlü vatandaşları kapsamasıdır.  Bu projenin maliyeti 360 bin euro olmakla birlikte bunun %89.18 Avrupa Birliği KDB hibesi olarak geri kalan %10.82 oranı ise Elazığ OSB olarak biz finanse ediyoruz” dedi.

 Bu projenin 1 buçuk yıllık bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktığını söyleyen ÖZTÜRK “ Mart ayı itibariyle başladığımız projemiz 12 ay boyunca devam edecektir. 500 gencimize, firmalarımıza imkan yaratacaktır. Fırat Üniversitesi’nden 7 hocamız, Gazi Üniversitesi’nden 3 hocamız bu projenin içinde yer alacak. Bu proje kapsamında günlük olarak 3 ile 4 buçuk euro katılan kursiyer ve öğrencilere ücret ödenecektir. Organize sanayi bölgesindeki firmalarımızın ihtiyaçlarına göre eğitimlerimizi belirledik. Elazığ OSB’ye, bu projedenfaydalanacak kişi ve kuruluşlara hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

Fırat Üniversitesi’nden 7 hocanın  eğitim süresi boyunca ders vereceğini  ifade eden  Elazığ OSB Maden Meslek Yüksek Okulu müdürü Prof. Dr. Servet YILDIZ   “ Teknoloji fakültesi öğrencilerimiz genellikle iş yeri eğitimlerinde staj yerleri bulmakta problemler yaşıyordu.  Biz Maden Yüksek Okulu olarak 4 yıldır OSB içerisndeyiz.  Elazığ OSB ile  güzel işler başardık. İnşdigerah hep birlikte bu projeninde üstesinden geleceğiz. Şehrimize, organize sanayi bölgemize ve üniversitemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Öte yandan mesleki eğitime katılmak isteyenler  Elazığ OSB’de bulunan istihdam merkezine giderek  ya da yakın zamanda faaliyete girecek olan istihdam merkezi  web sitesi üzerinden başvuru formlarını doldurup kendilerine uygun eğitim programını seçip başvurularını yapabilecekler.

Eğitim Verilecek Dersler ise şöyle :

Basınçlı Döküm Elemanı Eğitimi
Doğalgaz ve Petrol Boru Hattı Kaynakçısı Eğitimi
Gaz Altı Kaynakçısı Eğitimi
CNC Programcısı Eğitimi
Ahşap Mobilya İmalatçısı Eğitimi
Bilgisayar Destekli  İç Mekan  Tasarımcısı Eğitimi
Ahşap Doğramacı Eğitimi
Bilgisayar Destekli Çizimci (CAD I ) Eğitimi
Bilgisayar Destekli Çizimci (CAD  2) Eğitimi
Mermer ve Taş Kaplamacı Eğitimi

Verilen 9 farklı eğitimin yanı sıra katılımcılara, iletişim becerileri, iş sağlığı ve iş güvenliği ve stres yönetimi  seminerleri de verilecek.