Elazığ O Tarihe Kilitlendi: Dünya Tarihinde Bir İlk Olacak

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece TSİ 01.11'de başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan astronot adayları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever, ABD, Japonya, Almanya ve Türkiye'de eğitim aldıktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 13 bilim deneyi gerçekleştirecekler. Fırlatma töreni, Ankara ve İstanbul'daki planetaryumlardan izlenebilecek.

Elazığ O Tarihe Kilitlendi: Dünya Tarihinde Bir İlk Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece TSİ 01.11'de başlayacak.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın milli çağrı işaretiyle iletişim kuracağı Elazığ'daki Kaya Karakaya Fen Lisesi'nde gurur ve heyecan üst seviyede. Ulaştırma Bakanlığı'nca iletişimin kurulacağı yerlerin isimleri açıklandıktan sonra okul ilk kez görüntülenirken, okul müdürü ve öğrencileri ise ilk defa uzaya çıkacak bir Türk ile iletişim kurarak, tarihi ana şahitlik edecekleri için hem mutlu hem gururlu hem de heyecanlı olduklarını ifade etti.

Elazığ O Tarihe Kilitlendi: Dünya Tarihinde Bir İlk Olacak

“ASTRONOT OLMAYI DÜŞÜNEN HERKESE BİR CESARET OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Öğrencilerden Ravza Nur Talu ise “ Bu ilk astronotun bizim için çok guru verici yanları var. Sonuçta ben de küçükken astronot olmak isterdim. Eminim herkes astronot olmak istemiştir ama birisi çıkana kadar bu uzak görünüyordu. Başta bunu düşünen herkese bir cesaret olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda bize bu iletişim imkanı sağlayan mezunlarımıza da arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkür ederim” diyerek duygularını paylaştı.