Elazığ Nene Hatun Anaokulu Etwinning Projesi

Elazığ Nene Hatun Anaokulu eTwinning Projesi FilozoF Çocuklar/Philosopher Kids 250 öğrenciye uygulanacak. 

Elazığ Nene Hatun Anaokulu Etwinning Projesi

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:“Projemizde 10 Türk,1 Azerbaycan ve 1 Romanya ortağı bulunmakta. Proje Kurucularımız Elazığ Nene Hatun Anaokulu’ndan Yasemin POLAT ve  İzmir Seferihisar Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlkokulu’ndan Samime Kaya’dır.

Proje ortaklarımız ;Elza SAFORAVA(Azerbaycan) ,Roxana DUMİTRACHE(Romanya),Sevim ATMACA(Mersin),Serpil TOPUZ(Elazığ),Derya ALANER SAYGILI (Elazığ),Elif MENTEŞE (İzmir),Ayşe GÜRCÜ (Elazığ),Filiz AKIN YILMAZ (İzmir),Derya UÇAR ÇAKMAK (İzmir ),Sibel YURDAER (Elazığ).
Projemiz yaklaşık 250 öğrenciye uygulanacaktır ve bu projemizle;çocukların meraklı sorularını bilme isteğine dönüştürmek, öğrenme ortamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla projemizi oluşturduk. Düşünen, sorgulayan, fikir yürüten, merak ve ilgisini yeni bilgilere yönelten çocuklarımıza bu yolculukta kolaylaştırıcı olacağız. P4C etkinliklerimize drama, müzik, resim, kodlama çalışmaları da katarak çocuklarımızın sorularına cevaplar bulmaya çalışacağız.


Tartışma, bağımsız ve doğru düşünme, akıl yürütme becerilerini arttırmak, dil ve ifade becerilerini kazandırmak, problem çözme yetilerini geliştirmek amacındayız. Ayrıca 20 Kasım Dünya Felsefe Gününde Karışık Okul Takımları çalışması ile birçok ortak ve işbirlikçi çalışma ortaya çıkaracağız.”denildi.