Elazığ Nene Hatun Anaokulu eTwinning Projesi

Elazığ Nene Hatun Anaokulu eTwinning projesi devam ediyor.

Elazığ Nene Hatun Anaokulu eTwinning Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Proje ortaklarımız; Yasemin Polat Elazığ Nene Hatun Anaokulu,Aysel Özütürker (Çorum), Ayşe Feryal Yücalar (İstanbul), Ayşegül Çakan (Ankara), Beyza Turan (İstanbul), Elçin Zihin (Antalya), Kezban Özdemir Savcı (Gaziantep), Nuriye Mutlusoy (İzmir), SEHER Hadık (Çorum), SEVGİ Özer (Tekirdağ).

Hedefimiz Montessori sisteminde yer alan günlük yaşam,duyu,dil,matematik ve kozmik alanlarda etkinlikler düzenleyerek çocuklarımıza öğretilmek istenen kavram ve olayları soyut bir şekilde anlatmak ve ezberlemelerini beklemek yerine, öğrenmeyi somut ve eğlenceli bir hale getirerek ,çocukların gelişiminde büyük farklar yaratmak ve çocuklarımızı ilköğretim hayatına hazır olmalarını sağlamak.

Proje ile amacımız;

- Çocuklara öğretilmek istenenleri soyut bir şekilde anlatmak ve ezberlemelerini beklemek yerine, öğrenmeyi somut ve eğlenceli bir hale getirmek.
- Çocukların özgür seçimler yaparak bireysel çalışabilmesini, hatalarını kendisinin telafi edebileceğini görmesinı sağlamak.
-İleri fiziksel ve zihinsel faaliyelerin temelini oluşturan materyaller ile çalışarak çocukların gelişimlerinin desteklenmesini sağlamak,
-Çocuklara sunulan materyaller ile tanımak ve farklılıkları ayırt etmek, bütünleştirmek ve soyutlaştırmak, eşleştirmek, gruplamak ve tasnif etmek gibi kavramları çocuğa kazandırmak.
-Çocukların özgüveni yüksek,üretken ve toplumsal bir varlık olmasını sağlamak.
-Çocuklarımızı ilköğretim hayatına hazır olarak göndermektir.”denildi.(