Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Fark Oluşturmaya Devam Ediyor

Ankara'da faaliyetlerini sürdüren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, çalışmaları hakkında bilgi vererek Elazığlıların bir evlerinin de Ankara'da olduğu ve çalışmalarının devam edildiği açıklandı.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Fark Oluşturmaya Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Her platformda Elazığ’ı tanıtmak için çalışan vakıf tarafından yapılan açıklamada Elazığlı vatandaşların Ankara’da bir evlerinin olduğu ifade edildi. 

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, çalışmaları hakkında bilgi verdi. VAKFIN TARİHÇESİ Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, Elazığ kültürünü tanıtmak ve şehrimize yönelik kültür, sanat ve sosyal faaliyetlerde bulunmak amacıyla 14 Ocak 1988 tarihinde Ankara’ da kurulmuştur. Vakfa Bakanlar Kurulu’ nun 25.01.1996 tarih ve 96/7839 sayılı kararı ile vergi muafiyeti tanınmıştır. Dolayısı ile “kamu yararına hizmet yürüten” vakıf statüsü kazanmıştır. Vakfın halen 113 üyesi bulunmaktadır.

“VAKIF ELAZIĞLILAR’A AÇIKTIR” 
Vakıf Ankara’ nın Dikmen-Sokullu semtinde Ece sokakta kendi mülkiyetinde olan 4 katlı binada faaliyet göstermektedir. Binanın girişinde “Elazığ Evi” yazılı olup, kapısı tüm Elazığlılar’a açıktır. Burada gerçekleştirilen çok sayıda toplantıya ev sahipliği yapmıştır. Vakfın kuruluş amaçlarından biri de; Ankara’ya üniversite eğitimi için gelen ve maddi durumu yeterli olmayan Elazığ’lı gençlerimize destek olmak amacı ile burs vermektir. Kurulduğu tarihten günümüze kadar kesintisiz olarak yaklaşık 4700 Elazığ’ lı üniversite öğrencisine karşılıksız burs desteği verilmiştir. Bunlar tüm Türkiye’ deki hayırsever hemşehrilerimiz tarafından sağlanan bağışlarla finanse edilmektedir. Vakıf yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında “Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Dergisi” yayınlamaktadır. Bu dergi yayın hayatına başladığı 1989 yılından itibaren kesintisiz 32 yıldır okuyucuları ile buluşmaktadır. 2017 yılı Temmuz sayısı Harput’ un “UNESCO Dünya Miras Listesi” adaylığıyla ilgili özel bir sayı olup, Türkçe-Fransızca olarak yayınlanmıştır.

“ÇOK SAYIDA FAALİYETTE BULUNULMUŞTUR” 
Vakıf 33 yıllık süreçte sadece kültür ve sanat alanında değil, Elazığ’ın sosyal ve ekonomik hayatına katkıda bulunmak amacıyla çok çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. Bunlar arasında önemli sayılabilecekleri şu şekilde sıralamak mümkündür.