Elazığ ittifakı

Siyasette yeni ve üçüncü yol ittifak arayışları süre dursun, son günlerde ilimiz siyasetçileri arasında şehrin ortak çıkarına olan güzel ittifaklar ve açıklamalar görüyoruz.

Elazığ ittifakı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlkeler ve halka hizmet programlarında da aslında çok farklılıkları bulunmayan siyasi partiler, birçok yönleriyle birbirlerine benziyorlar.

Örneğin hemen hepsinin enflasyonla mücadele programı aynı, tarım, sağlık ve eğitim politikaları üç aşağı beş yukarı aynı.

Bu aynılıklara rağmen farklı isimler ve farklı liderlerle siyasi mücadele veren partilerin Elazığ İl Başkanları ve milletvekilleri özellikle deprem sonu şehrimizin yeniden yapılandırılması konusunda güzel bir ittifak ve söylem birliği içerisinde oldular.

Bunun ilk örneğini Etikrom firmasının işçilerle yaşadıkları problemlerin giderilmesinde gördük.

Ardından özellikle İstanbul’da uygulanan “yarısı bizden” kampanyası ya da farklı adla ama her halükarda benzer avantajlar sağlayan uygulamalarla şehrin sorunlarında ittifak eden siyasilerimizi bu açıdan kutluyoruz.

Siyasilerimizin ittifak ettikleri konulardan biri de Çimento Fabrikasının il dışına çıkartılması oldu. Bu konuda MHP Milletvekili Semih Işıkver’e en güçlü desteği ise Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları verdi.

Bu üç örnek, Pertek Köprüsü ve Ovaların sulanmasında da gösterilebilirse ve siyasilerimiz bu ortak gücü bakanlıklara toplu atan yürekler olarak yansıtırsa sorunların çözümünde daha hızlı yol alabiliriz diye düşünüyoruz.

Üç örnekte de görüldüğü gibi bu ittifaklar ve ortak söylemler, iktidarı daha da güçlendirdi, muhalefeti ise duyarlı bir konuma çekti. Yani herkes de kazandı.

Siyasilerimizden beklentimiz odur ki şehrin çıkarları etrafında oluşan müttefikliklerin daha da güçlenmesi, sorunların çözülmesinde de güçlü ve ortak bir iradeyi getirir.

Devamını bekliyoruz…