Elazığ İş Dünyasının Beklentileri Raporu Cumhurbaşkanı'na takdim edildi

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ merkezli 6,8 şiddetindeki deprem sonrası, depremzedeler için yapılan konutlar ve diğer açılışlar için Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ve Elazığ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından müşterek hazırlanan 'ELAZIĞ İŞ DÜNYASI BEKLENTİLERİ RAPORU' takdim edildi…

Elazığ İş Dünyasının Beklentileri Raporu Cumhurbaşkanı'na takdim edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Raporda il ekonomi ve sanayisinin ayağa kalkması hedeflendi…
Elazığ iş dünyası çatı örgütleri tarafında Cumhurbaşkanına takdim edilen raporda öncelikli olarak, ticaretin canlanması, işsizliğin önlenmesi ve kaynakların ekonomiye kazandırılması hedeflendi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ve Elazığ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Cumhurbaşkanına takdim edilen rapor: 
Sayın Cumhurbaşkanımız;
Öncelikle zatıalinizi Gakgoşlar diyarı Elazığ’da ağırlamaktan Elazığ İş Dünyası ve Halkımız adına duyduğumuz büyük memnuniyeti ifade etmek isteriz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihli 6,8 şiddetinde meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından devletimizin tüm kurum ve imkanları ile Elazığ için seferber olması ve yaraların sarılması için gösterilen yüksek feraset ve kararlı duruş neticesinde çok şükür tüm halkımız devletin şefkatini görmüştür.
Öncelikli olarak barınma sorununun çözümü noktasında çok kısa sürede alınan mesafe ve gayretler her türlü takdirin üzerindedir. Elazığ olarak müteşekkiriz.
Deprem felaketinin ardından yıkılan veya ağır hasar alan işyeri sayımız 5.400’dür. İlimizde işsizlik sorunun çözümü, ticaretin devamlılığı, üretim ve istihdam odaklı olarak ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması hedefine katkı sağlamak için ilimizin tüm kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve sürdürülebilir kılınması adına Yerel Yönetim ve STK’larımızın destekleriyle çok değerli süreçler başlatmış bulunmaktayız.
Bu hedeflere ulaşmak için aşağıdaki yer alan öncelikli beklentilerimizi takdirlerinize saygılarımızla arz ediyoruz.

Elazığ 2. OSB (TEKNOVA) Altyapı İhale Süreçlerinin Başlatılması İçin Ödenek Ayrılması.
Elazığ Tarıma Dayalı OSB Altyapı İhale Süreçleri İçin Ödenek Ayrılması.
Karakoçan-Palu-Kovancılar Karma OSB Altyapı İhale Sürecine Ödenek Ayrılması.
Elazığ Jeotermale Dayalı Sera OSB Altyapı İhale Süreçleri İçin Ödenek Ayrılması.
Yıkılan işyerleri için sektörel olarak, üzerinde Elazığ Belediyemizle birlikte çalıştığımız, İhtisas KSS’lerin yapımına uygun göreceğiniz Bakanlıklarca, uzun modelli finansman uygulamaları ile Gıdacılar, İnşaat Malzemecileri, Mobilyacılar, Mermer ve Ahşap İmalatçıları KSS’lerinin yapım süreçlerine başlanılması.
KOSGEB ve TESKOMB Destek Kredilerinin geri ödemelerinde ödemesiz dönemin 2 yıla çıkarılması ile birlikte çeşitli gerekçelerle bu destekten istifade edemeyenler için de yeni bir program açılması.