Elazığ'ın Yüz Akı

 

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı 10 ay gibi kısa sürede tamamlanan, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı oldukça görkemli bir törenle hizmete açıldı

Elazığ'ın Yüz Akı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı 10 ay gibi kısa sürede tamamlanan, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı oldukça görkemli bir törenle hizmete açıldı.

 

İzmir Adliyesi’ne düzenlenen saldırıyı canı pahasına önleyen kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in adının verildiği mesire alanının resmi açılışına, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,  Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, ETSO Başkanı İdris Alan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK temsilcileri ve şehit Fethi Sekin’in babası, eşi ve kızı Nisanur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

                                  

MEHTER TAKIMI “TÜRKİYEM” ESERİNİ OKUDU

 

Açılış programı Mehter Takımı’nın konseriyle başlarken, Türkiyem eseri eşliğinde vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Tüm şehitlerin aziz hatırası için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken, program Kültür Park Camii İmam Hatibi Serdar Tunç’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sürdü.

 

ŞEHİDİN BABASI ZEKİ SEKİN DUYGULANDIRDI

 

Kahraman Şehit Fethi Sekin’in Babası Zeki Sekin duygu yüklü konuşmasında, “5 Ocak 2017 Perşembe günü İzmir Adliyesi önünde kahramanlık gösteren, Gakgoşlar diyarı sevdalısı, canımın parçası oğlumun adının verildiği yere hepiniz hoş geldiniz. Adeta cennetten bir parça olan bu yeri bize bağışlayan Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek, “Vatan sathında şehit düşen tüm yiğitlere selam olsun” dedi.

 

“ŞEHİTLİK PEYGAMBERLİKTEN SONRA EN YÜKSEK MAKAMDIR”

 

Mehmet Zeki Sekin, “Bayrağa kan veren tüm şehitlerimizi yâd ediyorum. Şehitlerimiz bizim için canlarından vaz geçiyor. Biliyorum ki oğlumun sadece adı yaşamayacak burada. Her adı geçtiğinde kızlarının da yüzü gülecek çok sevdiği ‘bahçede yeşil çınar’ türküsü söylenecek burada. Geride kalan bizler çocuklarımıza kahraman şehitlerimizin destanını anlatacağız” diye konuştu.

 

FETHİ SEKİN KLİBİ HERKESİ AĞLATTI

 

Şehitlik mertebesine ulaşan Fethi Sekin için hazırlanan klip, açılışa katılan herkese duygu dolu anlar yaşatırken, özellikle şehidin annesi için okuduğu ağıt katılımcıları ağlattı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit Sekin için sarf ettiği sözler ise büyük alkış aldı.

 

ŞEHİDİN NUR YÜZLÜ KIZI NİSANUR’UN GÖZYAŞLARI SEL OLDU

 

Şehit Polis Fethi Sekin’in nur yüzlü kızı Nisanur, program boyunca babasının adının geçtiği her an ağlayarak, katılımcıları duygulandırdı. Programın sunumunu gerçekleştiren Erdal Akarsu, şehit polis Fethi Sekin için şiirler seslendirirken ağlayan Nisanur’a yönelerek baban gibi bir kahramanı bu millet unutmayacak dedi. Nisanur kendisine sevgi gösterileri ile karşılık veren misafirlere teşekkür etti ve kendilerini ayakta selamladı.

 

 

 

BAŞKAN YANILMAZ: “ŞEHİDİMİZİN İSMİ YÜZYILLARCA YAŞATILACAK”

İzmir Adliyesi önünde hainlerle kahramanca çatışarak şehitlik mertebesine ulaşan Şehit Fethi Sekin’in isminin yüzyıllarca bu alanda yaşatılacağını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biliyoruz ki milletler bağrında yetiştirdiği kahramanlarıyla güçlüdür. Onların sahip oldukları ruhu yaşattıkları ölçüde güçlüdür. Bizler bu vatana sevdalı, bu bayrağa, bu millete sevdalı bir millet olarak birlik, beraberlik içinde kahramanlarımızın mirasına ilelebet sahip çıkıyoruz. Dirliğimizi, birliğimizi yedi düvel bir araya gelse dahi değil yıkmaya, sarsmaya dahi güç yetiremeyecektir. Bu uğurda can vermek her birimiz için duadır.

Bu nedenledir ki bu millet, bu bayrak, bu vatan ilelebet payidar kalmaya devam edecektir. Bu vesile ile bir kez daha kahraman şehidimiz Fethi Sekin ve tüm vatan uğruna ebediyete yürüyen şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyor, bugün burada bulunan bulunamayan tüm şehit ailelerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

“HER ANA-BABAYA NASİP OLMAZ”

Başkan Yanılmaz, anaların yiğit evlatlar doğurduğunu, Şehit Fethi Sekin’in anne ve babasına böylesi bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ederek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Her ana doğurmaz böyle yiğit,  her babaya nasip olmaz böyle evlat... Ne mutlu ki o anaya... Ne mutlu ki o babaya. Ne mutlu ki şehit eşi olan bacımıza, şehit çocukları olan değerli yavrularımıza. Vatan sevdası tıpkı ana sevdası gibi.  Hani Fethi Sekin kendisinden 55 gün önce kaybettiği anası için söylediği ağıtında “sen yoksun naçar kaldım” diyordu ya. Vatanım sen yoksan kimsesiz kalırım deyip atıldı o hain o kdigereş teröristlerin üzerine! Hayatının baharında üç fidan bırakarak uğurlandı ebediyete... Ey şehidim! Şehidim sen rahat uyu o peygamberlere komşu o güzel mekânında. Emanettir senden kalan, sana ait ne varsa bize…”

 

“MESİRE ALANI SOSYAL DONATILARLA DAHA GÜZEL”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı’nın sosyal donatılarla güzel bir yapıya kavuştuğunun altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlarımızın adım mesafesindeki bir alanda nefes almasını sağlayan ve her türlü sosyal olanağın yer aldığı 159.500 m2’lik bir alana sahip bu güzel ve özel alanı hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bu alanın 70 bin metrekarelik alanı çimlendirildi. Bu miktar 13 futbol sahası büyüklüğünde bir alandır. Yine 300 adet aile tipi piknik masası ile aynı anda 2 bin 400 kişi piknik yapabiliyor. 18 adet sebil çeşmesi,  2’si engelsiz olmak üzere 41 adet oyun gurubu, 2 adet dev çocuk oyun parkı. Bu alan niteliğiyle olduğu kadar ismiyle de şehrimizin kalbine kazınmıştır. Şehrimizin geleceğinin parlayan yıldızı olan mesire alanı, adıyla da gönüllerin yıldızı olmuştur. İzmir Bayraklı Adliyesi'ne yönelik hain terör saldırısını tek başına, canı pahasına önleyerek, şehadete yürüyen Elazığ’ın kahraman evladı polis memuru Fethi Sekin'in adı, burada ilelebet yaşayacaktır. Bugün olduğu gibi gelecek nesillerimiz de kahramanımızı tanıyacak, onun destansı mücadelesinden feyz alacaktır.”

 

“ELAZIĞ KAHRAMANINA SAHİP ÇIKACAK”

Başkan Yanılmaz, şehir insanının kahramanına sahip çıkacağını ve ismini ilelebet yaşatacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elazığ olarak kahraman şehidimizin manevi mirasına ve adına sahip çıkacak, onu nesiller boyu yaşatacağız. Fethi Sekin hepimizin gurur kaynağıdır. Şehrimizin en gözde projesinde onun adını yaşatacağız. Elazığ Belediyesi Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı bünyesindeki; kır lokantası, kır kahvesi, yöresel ürünler satış büfesi, ibadethanesi, sıhhi tesis kompleksi, piknik alanları, doğal ve yapay su göletleri, çeşmesi, spor sahaları, fitness alanları, çocuk oyun alanları, macera parkı, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları, otoparkı, piknik kütüphaneleri ve oksijen deposu yeşil alanları ile tam donanımlı olarak halkımıza hizmet sunuyoruz. Bu alan, sadece halkımızın ihtiyacı olan bir eksikliği gidermiyor. Bu alan sakinlerine sadece nezih bir mekân imkânı sunmuyor. Bu mekân yeni ve gelecek nesillere vatan ve bayrak sevgisini aşılayan tematik de bir mesire alanı da olacak. Ben,  bu güzel ve nezih alanın bu oluşturulmasında emek sarfeden tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Alanı belediyemize yani sizlere tahsis eden Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Gerek yüklenici firma gerekse belediyemiz park ve bahçeler müdürlüğü personellerine şükranlarımı sunuyorum. Elazığlıların dört mevsim vazgeçemeyeceği Elazığ Belediyesi Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı’nı yine bugün siz hemşerilerimizle birlikte ve gururla açıyoruz.  Hayırlı olsun hepimize, hayırlı olsun şehrimize diyor hepinize saygılar sunuyorum.”

 

BAŞKAN YANILMAZ PLAKET TAKDİM ETTİ

Elazığ Belediyesi Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı inşaatını üstlenen Dicle İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çelikkol’a kısa sürede alanı tamamlamalarından dolayı plaket takdim etti. Başkan Yanılmaz, 10 ay gibi kısa bir sürede çalışmalarını bitiren firma yetkilisine Elazığ adına teşekkürlerini iletti.

 

AÇIKKAPI: HER BİRİMİZ BU EMANETİ SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, “Anadolu her birimiz için bir ana kucağı ve baba ocağı. Bu topraklar için geçmişten beri nice yavrular Hakk’a yürüdü. Bu topraklar bugün bize emanet edildi. Her birimiz bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız. Nice hainlerde çıktı bu topraklardan ama unuttukları bir şey vardı bu ülke de ne kadar hain çıktıysa şehitler tepesini bırakmayacak nice yiğitlerimiz var. Bugün ülkemiz etrafındaki yangınların bize yöneltildiğini biliyoruz. Bugün Elazığlı olmaktan onur duyduğumu ifade ediyorum. 5 Ocak’ta alçakları kahramanca yendi. O gün biz kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’imizi Hakk’a uğurladık. Biz bir kere daha gurur duyduk, bir kez daha kendisine yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Muhterem eşine ve evlatlarına, ailesine sabır diliyorum” dedi.

 

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM: İLK GÜN MEZARINA GİTTİM, DUASINI ALDIM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu güzel etkinliğin açılısındayız, bir yandan ismini verdiğimiz kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’in videosunu izledik, hüzünlendik bir yandan da şehidimizin babası Mehmet Zeki amcamızın sözü üstüne bir şey diyemiyoruz. Söyleyecekleri söyledi, yüreklerimize dokundu. Gerçekten kıymetli şehidimizin babasının ellerinden öpüyorum böyle bir evlat yetiştirdiği için. Geldiğim ilk gün mezarına gittim duasını aldım, annesinin de duasını aldım. Şehitlerimiz en büyük, kıymetli yerde. Onların bizim duasına ihtiyacı yok, bizim onların duasına ihtiyacımız var.”

 

“ELAZIĞ KENDİNE YAKIŞANI YAPTI”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 11 Temmuz Salı günü itibariyle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında şehirde etkinliklerinin başladığını belirterek, “Dün şehit ailelerini gezdik, bugün 15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı’nda şehit olan Hüseyin Göral kardeşimizin ailesini ziyaret ettik. Kendisi görevi başında değilmiş evinde izindeymiş ve mesaj alınca hemen gitmiş. Yaşlısı ve gençleriyle bizde gittik. 79 milyon insanımızla oradaydık. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi sokaklara çıktık direndik. İlimizden de 5 şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Elazığ o gün dik duruşunu ortaya koydu ve kendisine yakışanı yaptı, ilk sokağa çıkan il oldu. Ben Karadenizliyim hızlıyız ama sizin kadar hızlı olup çıkamadık. Bugün burada duruyorsak bu insanlar sayesinde buradayız. Neslimizi; Elazığ gibi mert ve kahraman yetiştirelim. Ülkesine devletine bağlı yetiştirelim” diye konuştu.

 

VALİ KALDIRIM: “15 TEMMUZ’DA ELAZIĞ KENDİSİNE YAKIŞANI YAPACAK”

Hain darbe girişimi sonrasında düzenlenen etkinliklerin 15 Temmuz Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşeceğinin altını çizen Vali Kaldırım, “15 Temmuz ruhunu çocuklarımıza yüklememiz gerektiğini vurgulayarak, sorumluk altında ezilmeyelim, gayret gösterelim. 15 Temmuz’da Elazığ’a yakışan bir kutlama yapacağız. Elazığ vatanseverliğini ortaya koyacak. O eski Elazığ nerede diyenlere o ruhu göstereceğiz ki zaten 15 Temmuz’da göstermiştik. 15 Temmuz’da tek yürek ve tek ses olacağız, herkesi oraya bekliyoruz ”dedi.

 

“ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN MESİRE ALANI GÜZEL BİR HİZMET”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı’nın güzel bir hizmet olduğunun altını çizerek, emeği geçen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve ekibini kutlayarak, vatandaşların güzelce piknik yapmalarına olanak sağlandığını dile getirdi.

 

DUALARLA AÇILDI

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından yapılan dua ile il protokolü mesire alanının kurdelesini kesti. İl Müftüsü Sarıkaya, “Vatan sevgisi imandandır diyerek hainlerin üzerine yürüyen kahramanlarımızı ve tek başına o kadar silaha karşı elindeki bir tabanca ile karşı koyan kahraman Fethi Sekin kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Kardeşimizin yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

 

ESAT KABAKLI “EZ OĞUL” DEDİ

Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı sanatçı Esat Kabaklı konseriyle devam etti. Elazığlı hemşehrimiz Kabaklı, kahramanlık türkülerini seslendirirken, 15 Temmuz meydanlarında sıkça seslendirilen, “Ez Oğul” ile “Al Bayrak” eserlerini Elazığlılar için seslendirdi.

Konser sonrasında Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz sahneye gelerek, sanatçı Esat Kabaklı’ya teşekkür etti.

 

AÇILIŞ SÜRESİNCE İKRAMLAR DAĞITILDI

Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı açılışında Elazığ Belediyesi halka ücretsiz ikramlarda bulundu. Birkaç farklı noktada döner ikramı yapılırken, küçük çocuklara badem şekeri ile mısır ikramında bulunuldu.