ELAZIĞ'IN YENİ YILDIZI

Elazığ'ın  dinlenme ve park alanı ihtiyacını karşılayacak olan Cip Barajı Mesire Alanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

 ELAZIĞ'IN YENİ YILDIZI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Elazığ Belediye Başkanı tarafından gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar neticesinde yepyeni bir kimlik kazanan Cip Barajı Mesire Alanı tamamlanıyor.

ŞEHİT FETHİ SEKİN MESİRE ALANINDAN SONRA CİP MESİRE ALANI DA  HİZMETE GİRİYOR

Kentin dinlenme ve park ihtiyacını gidermek amacıyla hizmete sunulan Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanının ardından, şehrin sosyal yaşamına büyük katkı sağlaması beklenen Cip Barajı Mesire Alanında çalışmaların büyük bir kısmı bitti.

HER KESİME HİTAP EDECEK

Cip Mesire Alanı çevre düzenlemesi, ıslah ve iyileştirme çalışmalarının bitmesiyle birlikte her kesime hitap edecek.Sosyal ve sportif donatılarıyla sadece Elazığ’ın değil bölgenin de cazibe merkezi olmaya hazırlanan Cip Barajında, çevre ve peyzaj çalışmalarında sona gelindi.

MAYIS AYINDA HİZMETE GİRİYOR

1 milyon 540 bin metrekarelik alanıyla Cip Barajı Mesire alanı 2018 yılı Mayıs ayından itibaren Elazığlıları ağırlayacak.

CİP BARAJI MESİRE ALANINDA NELER VAR ?

Elazığ Belediyesi tarafından projesi yapılan ve büyük bir beğeni kazanan Cip Barajı Mesire alanında vatandaşlar rahat etmesi için her türlü imkan kullanıldı.

Cip Barajı Mesire Alanında :

1-Bin 500 Metrekarelik asfalt yol ve otopark bulunuyor.

2-2 Bin 600 Metrekare parke yol çalışması yapıldı.

3-2 Bin 440 Metrekare kaldırım çalışması yapıldı.

4-Bin 900 metre koşu yolu hazırlandı

5-Bin 300 metrekare baskı beton yürüyüş yolu

6-4 adet açık alan Fitness sahası ve ayrıca Futbol,Basketbol ve Voleybol Sahası

7-Çocuk oyun alanları

8-Piknik Masası ve Barbekülerin bulunduğu alanda 33 Kameriye

9-415 Metre yapay şelale

10-Doğal Amfi Tiyatro ve Gezinti Alanları

11-31 Ahşap Seyir Terası

12-2 Ahşap İskele

13-Şadırvan

14-3 Otopark ve 2 cep Otopark

15-Kır Kahvesi

16-Yönetim Binası,Restoran,Mescid

17-7 Çeşme

18-2 su Deposu

19-Spor Sahaları ve Tesis Binası

MERKEZE 10 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Elazığ’ın en büyük dinlenme ve Piknik Alanı olan Cip Barajı Mesire Alanı,Elazığ’a 10 kilometre uzaklıkta.Özellikle yaz aylarında vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alacak olan  Cip Barajı Mesire Alanı,Mayıs ayında gerçekleştirilecek Açılış ile hizmete sunulacak.

"ENGELLİ VATANDAŞLAR UNUTULMADI’’

Cip Barajı Mesire Alanındaki oturma gruplarının bir kısmı da Engelli Vatandaşlar için dizayn edildi.Piknik alanına gelen Engelli vatandaşlar,tekerlekli sandalyeleri ile oturma alanlarına rahatlıkla gidebilecekler.

VATANDAŞLARIMIZIN RAHAT ETMESİ İÇİN BÜTÜN DETAYLARI DÜŞÜNDÜK

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,’’ "Çocuk oyun gruplarından otoparka, yeşil alanlardan kameriyelere, spor alanlarından yürüyüş ve bisiklet yollarına her şeyi detaylıca projelendirdik ve hayata geçirdik.Bizler hemşerilerimizin huzur ve rahatı için bütün detayları düşündük.’’dedi.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Başkan Yanılmaz, ‘’Mübarek Ramazan ayından önce inşallah açılışı yapmayı düşünüyoruz.Geçtiğimiz günlerde gidip incelemelerde bulundum.Büyük bir oranda mesire alanımız bitti.Şuan için ağaç sayımızı artırıyoruz.Öğrencilerimiz ile birlikte ağaç dikiyoruz.Diktiğimiz ağaçlara da öğrencilerimizin isimlerini veriyoruz.Bu şekilde çocuklarımızı teşvik ediyoruz.’’dedi.

ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN

Başkan Yanılmaz,’’Cip Barajı Mesire Alanını bir Botanik Park gibi yaptık.Her türlü aktivitenin yapılacağı bir alan oldu.Elazığımıza hayırlı uğurlu olsun.’’dedi.