Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

Eylül ayının gelmesi ve okulların açılmasıyla bir turizm sezonunun daha sonuna gelindi. Türkiye bu yıl da turizmde yeni rekorlar kırarken, konumu ve doğal güzellikleri ile turizmde büyük potansiyelleri bünyesinde barındıran Elazığ yine durgun ve sönük bir sezonla yazı tamamladı ve yöneticilerin bu konudaki heyecansızlığı ve ufuksuzluğu sebebiyle bir yıl daha kaybetmiş oldu

Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

Keban’dan Sivrice’ye, Palu’dan Baskil’e; doğusunda ayrı batısında ayrı doğal güzellikleri, tarihi yapıları, gölleri, nehirleri, surları, kaleleri, kanyonları ve bahçeleriyle her mevsime uygun, her tarza her kitleye uyumlu cennet şehir Elazığ’da tüm bunlara rağmen yıllardır turizmde beklenen seviyeye ulaşılamadı.

Eylül ayının gelmesi ve okulların başlamasıyla tamamlanan bir turizm sezonunun daha beklenenin çok ama çok altında kalması, yeni yatırımların, müjdelerin, çalışmaların esamesinin bile okunmaması Elazığ’da cevaplanması artık elzem birçok soruyu da beraberinde getiriyor.

Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

OKULLAR AÇILDI SEZON BİTTİ

9 Eylül tarihinde okulların açılmasıyla Türkiye’de turizm sezonu da sona ermiş oldu. Bu yıl da ilimiz yalnızca Harput ile yetinmek zorunda kaldı. Başta yerli ziyaretçilerin akın ettiği Harput ile turizm sezonundaki tek tesellimiz Elazığ Belediyesi ve Şahin Şerifoğulları’nın çabasıyla tarihi mahalleye kazandırılan müze ve diğer yatırımların etkisini göstermesi oldu.

Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

SİVRİCE YİNE ÇÖPLERLE ANILDI

Elazığ’ın turizm konusundaki en büyük potansiyeli olan Sivrice ise bu sezon da Kamu Kurumlarının kampları tarafından sarılan çevresi, beklenen yatırımların gelmemesi, hak ettiği değere ulaşamaması, çıplak dağları ve her türlü serzenişe rağmen görmezden gelinmesiyle hatta en çok da çöp ve kirlilikle anılmaya bu sezon da devam etti.

YALNIZCA BELEDİYE İLE OLMAZ

Vatandaşlar Elazığ’ın adeta bir turizm cenneti olduğunu, bu doğrultuda çok ciddi potansiyeller barındırdığını ancak Başta Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumların sınıfta kaldığını belirterek turizmin gelişmesi için sadece Elazığ Belediyesi’nin sorumluluk almasının yeterli olmayacağını belirtiyor.

Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

VALİ HATİPOĞLU’NDAN BEKLEDİĞİMİZ ATAK GELECEK Mİ?

Elazığ’a atandığı ilk günlerde itibaren görevine oldukça hızlı ve tutkulu başlayan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun turizm konusundaki vizyoner bakış açısı ve konuyla yakından ilgileneceği turizmde henüz etkisini göstermedi. Daha turizm sezonunu başında manşetten işlediğimiz ve tüm şehri kenetlenmeye davet ettiğimiz ancak Kanal Fırat ve Furkan Dilaver haricinde herkesin görmezden geldiği Turizmde Ortak Akıl çağrısına Vali Hatipoğlu’nun yaklaşımları ve açıklamaları olumlu ancak bu konuda atılmış bir adım yok.

Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

BASKİL’E SEYİR TERASI TALEBİ VAR

Ekonomik olarak darboğazdan geçilen bu süreçte şehirlerin iktidar ve bürokrasiden yatırım ve kaynak alabilmesinin tek yolu yine ekonomik olarak kazanç sağlayacak harika projelerin sunulmasından geçiyor. Şehir protokolü ise bırakın proje üretmeyi vatandaşların kendileri tarafından düşünülen, üretilen ve destek beklenilen projeleri bile görmezden geliyor. Bu duruma en güzel konu ise Baskil’deki vatandaşların sosyal medyadan kanyonlar bölgesine bir seyir terası talep etmesi ve Hakimiyet’in bunu tüm Elazığ’a duyurmasına rağmen yöneticilerin tek satır bir açıklama yapmaması gösteriliyor.

Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

ELAZIĞ’IN SESSİZ SİNEMASI: KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Şehrimizi geleceğe taşıyacak ve Elazığ’ın Türkiye Yüzyılı’na layık bir hale gelmesine öncülük etmekle beraber hem ekonomiye hem de istihdama ciddi katkı sağlayacak kültür ve turizm konusunda yıllardan beri bir çaba ve gayret asla gözlemlenmiyor. Buna rağmen ilimiz yöneticileri bu konuda sağır ve dilsizi oynayarak şehrin yıllardan beri kültür ve turizm noktasında yapamadığı atağa ve başarısızlığa ortak oluyor. Bu durum da Hakimiyet’in her zaman dile getirdiği gibi bürokrasinin her seçimde siyasetin başarısızlığına etki etmesine neden oluyor. Şehrimizde bir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü var ama ne proje üretiyor ne de bu taleplere öncülük yapabiliyor. Yöneticiler ise yıllardır bu durumu sessiz sinema izler gibi izliyor.

Elazığ'ın sessiz sineması: Turizm

MİLLETVEKİLİ EROL KELEŞ DEVREYE GİRMELİ

Şehirdeki sağlık sorunları olmak üzere yıllardan beri hizmete kapalı olan Müzeye yer tahsisinde önemli bir rol üstlenen ve buna öncülük eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in turizm konusunda da öncülük yapmasını bekleyen vatandaşlar, başta Sivrice olmak üzere şehrin turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için Prof. Dr. Erol Keleş’in sorumluluk almasını ve öncülük yaparak şehrin turizm eylem planının ortak akılla oluşturulmasına öncülük etmesini istiyor.