Elazığ'ın perileri Avrupa'yı hedefliyor

Elazığ İl Özel İdare Bayan Basketbol Takımı, Herbalife Nutration Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında evinde oynayacağı Bellona Kayseri Basketbol maçı hazırlıklarına başantrenör Olcay Orak nezaretinde devam ediyor

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'ın perileri Avrupa'yı hedefliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Geçtiğimiz sezon play-off şampiyonluğu ile adını süper lige yazdıran ve yaptığı önemli takviyelerle Herbalife Nutration Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ses getirmeyi hedefleyen Birevim Elazığ İl Özel İdare, haftasonu ilk iç saha maçında Bellona Kayseri Basketbol ile karşılaşacak.

Başantrenör Olcay Orak nezaretinde bu maçın hazırlıklarına kendi tesislerinde devam eden bordo-beyazlı ekipte, hedef galibiyet.

Çalışmalar ve takımın hedefi hakkında açıklamalarda bulunan başantrenör Olcay Orak, “İlk hafta İzmit Belediyespor’la oynadığımız maç çok zor bir maçtı. Ligin en uzun hazırlanan takımı iki buçuk aydan beri antrenman yapıyorlardı. Üç tane beraber turnuvamız var. Her ne kadar idman sayımız az olsa da saha içerisinde yürekli bir mücadele sergiledik. O yüzden tüm ekibimi tebrik eriyorum. Uzatmada olsa maçı kazanmak, deplasmanda yenmek bizim için çok önemliydi. Cumartesi  13.30’da Kayseri ile oynayacağız. Onlar da ligin en iyi ekiplerinden bir tanesi. Onların da bir Eurocup maçı var, oradan buraya gelecekler. 4 tane değerli Türk oyuncusu var, 4 tane de iyi yabancı oyuncusu var. İki tane kısa sporcuları var ve ters bir takım ama biz içerdeki uzunlarımızın üstünlüğüyle, kısa oyuncularımızın müdafaası ile maçı burada  kazanıp seriye devam etmek istiyoruz” dedi.

“AMACIMIZ AVRUPA TAKIMLARINI BURAYA GETİRMEK”

Takımın Eurocup’ta oynayabilmesi için ligi ilk 8’de bitirmeleri gerektiğine dikkat çeken Orak, “Biz çok genç bir takımız. Çocukları yoğun bir stres altına sokup spesifik bir hedeften ziyade maçtan maça onları maça hazırlayarak günden güne, haftadan haftaya hedef koymak istiyoruz ama tabiki de hedefimiz  lig içerisinde iyi bir yere sahip olup önümüzdeki sene buraya Avrupa takımlarını getirmek” diye konuştu.

NİHAN: “TARAFTARLARIMIZ 6. ADAM”

Hazırlıklarının iyi geçtiğini dile getiren takım kaptanı Nihan Demirkol ise, “Biraz geç toplandık, az idman yaptık beraber ama iki tane turnuvaya gittik. Bizim için çok iyi oldu. Bu zaten İzmit maçına da yansıdı. Deplasmanda çok güzel bir galibiyet aldık. Bu haftada aynı hazırlıkları sürdürüp Kayseri maçını da kazanmayı planlıyoruz. Taraftarlara da mesaj gönderen tecrübeli oyuncu, “Geçen sene bizim için altıncı adamdı seyirciler. Bu senede daha fazla yanımızda olmalarını istiyoruz. Herkesi hafta sonu maçımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

VAUGHN: “MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Fenerbahçe’den transfer edilen Birleşik Amerikalı pivot Kia Vaughn ise, “Takım arkadaşlarıma İzmit Belediye maçından önce de söyledim bizim karakterimizi ortaya koymamız lazım, o yüzden kazanmamız lazım. Sonuçta kazanan takımda biz olduk. Kayseri Basketbol ile evimizde ilk maçı oynayacağımız için çok mutluyuz. Hücum ve savunma tarafına odaklanıp maçı kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Elazığ’ı gezme fırsatının olmadığını ifade eden 32 yaşındaki oyuncu,  “Sadece tesislerin yanında birkaç restauranta gidebildim ve gayet lezzetliydi” dedi.