Elazığ'ın kurtuluş reçetesi: Yarısı bizden

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un gündeme getirdiği 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanması talebi şehirde büyük karşılık buldu. Elazığ'ın en büyük muhtar derneklerinden biri olan Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği de şehrin, özellikle eski yapılı mahallelerin dönüşümünün tek yolu olarak bu projeyi görerek ortak ses oluşturmak amacıyla ziyaret ve temaslarını sürdürüyor.

Elazığ'ın kurtuluş reçetesi: Yarısı bizden

Elazığ’da yaşanan depremler sonrası şehrin yeniden ayağa kalkması amacıyla İstanbul’da uygulanan “Yarısı Bizden” projesinin şehrimizde de uygulanması amacıyla ortak bir ses oluşturmayı amaçlayan Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği, ziyaret ve temaslarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda gazetemize de bir ziyaret gerçekleştiren Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Necati Karataş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak ile fikir alışverişine bulundular.

Elazığ'ın kurtuluş reçetesi: Yarısı bizden

"BAŞKAN KARATAŞ: “AMACIMIZ ORTAK HAREKET ETMEYİ SAĞLAMAK”

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Necati Karataş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada: “Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği olarak yapmış olduğumuz basın açıklamasında da dile getirmiştik. Kamu kurum ve kuruluşlarının, şehrimizin güzide basınını, il başkanları ve milletvekillerini ziyaret ediyoruz. Amacımız İstanbul’da proje kapsamında alınan “Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm uygulamasının Elazığ’da da uygulanması için şehrimizin tüm paydaşlarının ortak hareket etmesini sağlamak. Bu proje Elazığ’da uygulanırsa 18 mahallemiz kalkınmış olacak.” dedi.

Elazığ'ın kurtuluş reçetesi: Yarısı bizden

"MERKEZ MAHALLELERİ ANCAK BU ŞEKİLDE DÖNÜŞÜR"

Başkan Necati Karataş, Elazığ’ın dönüşebilmesinin tek yolunun Yarısı Bizden kampanyasından geçtiğini belirterek: “Elazığ’da son yıllarda çok büyük depremler yaşandı. Şehrimizin neredeyse yarısında fazlası hasar gördü. Sadece yıkılan binalara bakarsak bu bizi yanıltır. Bir de yorulan, eskiyen yapılarımız var. Şehir merkezimiz içler acısı bir halde. Yıkılan binaların yerleri harabe olmuş durumda. Yıkılanlar yapılamıyor, zar zor ayakta duranlar ise resmen bir sonraki depremleri bekliyor. Elazığ’ın dönüşümünün, bu eski yapı stokunun yenilenmesinin tek yolu devlet desteğidir. Maliyetler yüksek, müteahhitlerle vatandaşlar anlaşamıyor. Burada mutlaka güvenli bir liman olan TOKİ’nin devreye girmesi gerekiyor. “Yarısı Bizden” kampanyasının şehrimizde uygulanması bu şehrin dönüşümünün tek yoludur.” şeklinde konuştu.

Elazığ'ın kurtuluş reçetesi: Yarısı bizden

“ELAZIĞ PROJENİN 2. AYAĞI OLABİLİR”

Başkan Karataş, Elazığ’ın bir deprem bölgesini olduğunu vurgulayarak; “Şehrin hepimizin olduğunu, birlikte güçlü olduğumuzu sıklıkla söylüyoruz. Birlikte hareket ederek bu projenin 2. ayağını Elazığ’a kazandırarak olası depremlerden Elazığ’ı korumak istiyoruz. Dün akşam yine Bingöl ve Muş arasında yine bir deprem oldu. Oradaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Elazığ bir deprem bölgesi. Bu gerçeği unutmamak lazım. Bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Şehrin güçlü sesi olan Hakimiyet Gazetesi’ni de ziyaret ettik. Bugüne kadar Hakimiyet hep destekçimiz oldu. Bu konuda da bizlere vereceğiniz desteğe inancımız tam.” sözleriyle dikkat çekti.

MİLLETVEKİLİ EROL DA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının İstanbul'da büyük dönüşümü sağlayacak 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' desteğinin TOKİ tarafından ilimizde de uygulanmasının artık zaruri bir ihtiyaç haline geldiğini geçtiğimiz günlerde gündeme taşımıştı.

ORTAK AKIL VE SES ŞART 

Gerek Milletvekili Gürsel Erol’un gerekse de muhtarların “Yarısı Bizden” kampanyası konusundaki zaruret bildiren açıklamalarının ne kadar önemli olduğu depremlerin üzerinden geçen yıllara rağmen dönüşemeyen ve her geçen gün farklı riskleri bünyesinde barındıran yorgun binalar, müptezellerin yuvası haline gelen hasarlı binalar ve savaş sonrası bir kenti andıran şehir merkezi net bir şekilde ortaya koyuyor. 

Elazığ kenetlendiğinde ve tek ses olduğunda birçok sorunu çözdüğü gibi bu soruna derman olacak “Yarısı Bizden”in şehrimizde uygulanması için ortak ses ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’un Gakgoların tabiri ile Kara Murat’ın Elazığ sevgisi büyük bir avantaj olarak görülüyor.