ELAZIĞ'IN KÖYLERİNDE İNTERNET SORUNU DEVAM EDİYOR

Erkan BAY/Elazığ'da 24 0cak tarihinde yaşanan deprem ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle zor günler geçiren Elazığ'da merkez ve ilçelere bağlı köylerde yaşanan internet sıkıntısı tepkilere neden oluyor.

ELAZIĞ'IN KÖYLERİNDE İNTERNET  SORUNU DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PANDEMİ NEDENİYLE ÖĞRENCİLER DERS ÇALIŞAMIYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da koronavirüse karşı tedbirler alınırken, özellikle virüs salgını nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmiş ve daha sonra EBA üzerinden eğitimler başlamıştı. İnternet üzerinden başlanılan eğitimler nedeniyle öğrenciler evlerinde ders eğitimi alıp, pandemi nedeniyle derslerinden geri kalmamıştı. Tüm Türkiye’de uygulanan uzaktan eğitim özellikle veliler tarafından olumlu karşılanırken, bir çok köy ve ilçelerde yaşanan internet sıkıntısı nedeniyle de tepki gösterilmişti.

 

ELAZIĞ’DA İNTERNET ALTYAPISI SIKINTILI

Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin geçtiğimiz aylar da sıklıkça gündeme getirdiği internetsiz köy haberleri ise oldukça gündemi meşgul etmiş ve vatandaşların sesi olmuştu. Özellikle Elazığ’a bağlı merkez köyler ve ilçelerdeki köyler de internet olmadığı için öğrencilerin,bulundukları köylerdeki yüksek tepelere çıkarak ders çalıştığı ve velilerin bu olaylara karşı oldukça şikayetçi olduğu  ifade edilmişti.

 

KÖY MUHTARLARI TEPKİLİ

İnternetin olmadığı köylerdeki bazı muhtarlar ise yaşanan bu durumda dolayı şikayetçi olduklarını ve gerekli yerlerde yaptıkları başvuruların da dikkate alınmadığını ifade etmişti. Özellikle özel telefon operatörlerinin bu olaylara karşı duyarsız olduğunu ifade eden muhtarlar,“Her ay bizden kullanmadığımız internetin paralarını alıyorlar. Ama hizmete gelince de yoklar.”dedi.

 

MERKEZE BAĞLI EN AZ 20  KÖYDE İNTERNET YOK

Elazığ’ın merkeze bağlı en az 20 köy de internet sıkıntısı yaşanırken, bu köyler de bulunan öğrenciler ise derslerinden geri kaldı. Yüzlerce öğrencinin mağdur olmasına neden olan internet sorunu ise halen devam ederken, bir çözüm bulunamaması ise tepkilere neden oldu. İnternet sıkıntısının yanında bir çok köyde ise telefon altyapısı da bulunmuyor.

 

KİMSE ÇÖZÜM BULMUYOR

Köyde yaşayan vatandaşların defalarca talep ettiği halde, internet sorununun çözülmemesi gün geçtikçe öğrencileri mağdur ederken, il yöneticilerinin ve siyasilerin bu konu da sessiz kalması ise kafaları karıştırıyor. Elazığ genelinde yüzlerce öğrencinin mağdur olmasına sessiz kalan il yöneticilerinin bu konuya çözüm bulması ve yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için girişimlerde bulunması gerekiyor.