Elazığ'ın Gururu: Genç Güreşçiler Büyük Başarıya İmza Attı

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen grekoromen u11-u13 güreş şampiyonasında Elazığlı sporculardan büyük başarı.

Elazığ'ın Gururu: Genç Güreşçiler Büyük Başarıya İmza Attı

52 kiloda birinci olan Muhammet Abdulkadir Çelik, aldığı desteklerin önemine değinerek şunları söyledi: "Hocalarım ve abilerimin antrenmanlarda verdikleri destekler sayesinde birinci oldum. Hepsi çok yardımcı oldular, çok teşekkür ediyorum hepsine. Zordu fakat şampiyon olmaktansa şampiyonluğu devam ettirmek daha zor, bunu da hocam söyledi bana. İlyas hocama, Mehmet hocama ve İsmail hocama teşekkür ediyorum."

57 kiloda üçüncü olan Batuhan Dalgın ise turnuva hakkında şu açıklamayı yaptı: "Öncelikle güzel bir turnuvaydı, mücadelemizi verdik, dereceler de çıkardı. Finali kıl payı kaçırdım ama inşallah önümüzdeki sene şampiyonluk ile döneceğim."

Sporcular hakkında açıklamalarda bulunan antrenör İlyas Peker, Muhammet Abdulkadir Çelik’in şampiyonluk mücadelesini başarılı bir şekilde tamamladığını belirtti. Üçüncü olan Batuhan Dalgıç'ın ise önde olmasına rağmen yaptığı bir hata ile maalesef finali kıl payı kaçırdığını, ancak kendisinin önümüzdeki yıl şampiyonlukla döneceğine dair söz verdiğini söyledi. Peker, turnuva hakkında da bilgi vererek, "81 ilde yoğunluğa göre kota belirlendi. Toplamda 260 kulüpten 1680 sporcunun katıldığı ve 8 gün süren bu turnuvada sporcular gerekirse günde dört maç gerçekleştirerek bu başarıya ulaştılar," dedi.

Eski güreşçi ve birinci olan Muhammet Abdulkadir Çelik’in babası Yasin Çelik de açıklamalarda bulundu. İlyas hocanın emeklerinin çok olduğunu ve çocuklarla bire bir ilgilenerek beslenmelerine ve uyku düzenlerine dikkat ettiğini vurguladı. Genç sporculara özel emekler verdiğini belirten Yasin Çelik, bu emeğin boşa çıkmaması için bütün Elazığ’dan destek beklediklerini söyledi.

Elazığlı genç sporcuların bu büyük başarısı, şehrin spor camiasında gurur ve umut kaynağı oldu.