Elazığ'ın Gözü Gökyüzünde!

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğu için son hazırlıklarını tamamlıyor.

Elazığ'ın Gözü Gökyüzünde!

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğu için son hazırlıklarını tamamlıyor. Elazığlıların da heyecanla beklediği ve takip edeceği uzay yolculuğu 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece gerçekleşecek.

19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49 ’da gerçekleşecek olan fırlatma, İstanbul, Konya, Ankara'daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden canlı olarak takip edilebilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ve bilim insanlarından oluşan heyet, Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay görevi için Florida eyaletinde gerçekleştirilecek fırlatma törenine katılmak üzere ABD'ye gitti.  Fırlatma törenini izlemek isteyenler için İstanbul ve Ankara gibi bazı kentlerde hazırlıklara başlandı. Taksim ve Kızılay gibi meydanlara planetaryumlar kurularak etkinlikler düzenlenecek. Türkiye genelinde fırlatma törenini izlemek isteyenler için diğer adresler ise bilim merkezleri olacak. Uzay görevinin heyecanını paylaşmak için vatandaşlar, bu önemli anı farklı noktalardan canlı olarak izleme fırsatı bulacaklar.

Şehrimiz için oldukça önemli olan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi öğrencileri ile uzaydan iletişim kuracak.