Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

Elazığ'da kütüphanelerin kapatılış saati vatandaşların ve sınavlara hazırlanan öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kararlaştırılan kamuya personel alımının 3 yıl boyunca mecburi durumlar dışında durdurulması kararı özellikle üniversite mezunu vatandaşların tepkisini çekmişti. Milyonlarca vatandaşın işsiz ve 3 yıl boyunca umutsuz kalmasının yanı sıra, küçük de olsa bir umutla ders çalışan KPSS adayları Elazığ’da ders çalışabilecekleri uygun bir ortamın olmamasından şikayetçi. Geçtiğimiz günlerde ilk oturumu gerçekleşen KPSS’ye milyonlarca aday girdi ve sınavlar henüz bitmeden Elazığ’da halk kütüphanelerinin kapanış saati değişti. Normal şartlarda 22.00’da kapanan halk kütüphanelerinin kapanış saati 19.00’a çekildi.

Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

“NEREYE GİDELİM?”

Bu duruma tepki gösteren Kadir Özdemir “3 yıl boyunca zaruri durumlar haricinde atanamayacağımızı biliyoruz ancak başka umudumuz yok. Okulları bitirdik, geleceğimizi kurtarmak için çok küçük bir şansımız var, onu da Halk Kütüphanesinden sorumlu kişiler elimizden alıyor. Üniversite’nin kütüphanesi hem uzak hem de oldukça kalabalık oluyor, şehir merkezindekileri de erken saatlerde kapatıyorlar. Nereye gidelim?” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

“LÜTFEN BİZİM SUYUMUZU KESMESİNLER”

Halk kütüphanelerinin kapanış saatinin yeniden 22.00’a çekilmesini isteyen Melahat Özbey, “Pazar günü KPSS Lisans sınavı oldu. O zamana kadar akşam saat 22.00’ye kadar açıktı. Fakat şu an saat 19.00’a çekildi. Belediye’nin de kendi kütüphaneleri vardı, onlar da saat 19.00’a çekti. Ön lisans ve Orta öğretimin sınavları var. Bunun dışında KPSS alan sınavları var. Yani sınavlar bitmiş değil. Kapanma saatlerinin yeniden 22.00’ye çekilmesini istiyoruz. Tasarrufa gidildiği söyleniyor. Dikilen bir fidana su vermemek gibi bir tasarruf olabilir mi? Lütfen bizim suyumuzu kesmesinler. Kütüphaneler bizim suyumuz, can damarımız” şeklinde konuştu.