Elazığ'ın En Büyük Sorunu İçin 3 Bakanlık Şikayet Hattı Kurdu

RKTYD, Ankara'da düzenleyeceği Kamu Kurumları ve Tesis Yönetim Hizmetleri Çalışma Kampı'na İçişleri, Adalet ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıkları yetkililerini davet etti. Kamp boyunca WhatsApp hattına gelen tüm şikâyet ve talepler masaya yatırılacak.

Elazığ'ın En Büyük Sorunu İçin 3 Bakanlık Şikayet Hattı Kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabah Gazetesi’nden Metin Can’ın haberine göre Türkiye’de mevcut büyüyen sorunlardan biri olan mafyatik site yönetimlerine karşı CİMER tarzı bir şikayet hattı kuruldu. Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) tarafından kurulan bu hatta vatandaşlar şikayetlerini iletebilecek. İşte detaylar…

TRKTYD, üç bakanlığın desteğiyle özel bir iletişim hattı oluşturdu. Bu hat, özellikle "mafyatik" site yöneticilerini hedef alarak fahiş aidatlar ve usulsüzlükler konusundaki şikâyetleri topluyor. Özellikle İstanbul'un Tuzla ilçesi, bu konuların öne çıktığı bölgelerden biri olarak dikkat çekiyor.

SENETLE BORÇLANMA

TRKTYD Genel Başkanı Suat Sandalcı, "Derneğimize kat malikleri tarafından iletilen şikâyetlerin başında fahiş aidat avansları, hizmet alınan firmaların faturalarındaki usulsüzlükler ve site yöneticilerinin ek bütçe toplama talepleri geliyor. Özellikle Tuzla'da, senetlerle site yönetimlerini borçlandıran firmalar hakkında şikâyetler alıyoruz.

Otoparktan asansöre, temizlikten tadilata kadar birçok konuda site yönetimleri ile apartman sakinleri arasında ciddi sorunlar yaşanıyor" dedi. Sandalcı, kötü niyetli ve tecrübesiz yöneticilerin site yönetimlerini bir ticari işe dönüştürdüğüne dikkat çekerek, "Bu kişiler, yönetim ücreti dışında güvenlik ve temizlik hizmetleri gibi alanlarda da kâr amacı güdüyor. Bu durum, site sakinlerinin mağduriyetine yol açıyor. 0552 466 19 53 WhatsApp İhbar Hattımız bu kapsamda önemli verilere ulaştı" ifadelerini kullandı.

Elazığ'ın En Büyük Sorunu İçin 3 Bakanlık Şikayet Hattı Kurdu

BAKANLIK İLE İRTİBATTA

Sandalcı, TRKTYD olarak yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir toplantı gerçekleştireceklerini ve toplu konut yönetimlerinin profesyonelleşmesi gerektiğini vurguladı. Sandalcı, "Türkiye genelinde toplu konut yaşam alanlarında yönetim hizmeti veren şirketler, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre lisanslı olmalı ve her önüne gelen yöneticilik yapmamalı" dedi.

YENİ BİRLİK KURULUYOR

TRKTYD, Ankara'da düzenleyeceği Kamu Kurumları ve Tesis Yönetim Hizmetleri Çalışma Kampı'na İçişleri, Adalet ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıkları yetkililerini davet etti. Kamp boyunca WhatsApp hattına gelen tüm şikâyet ve talepler masaya yatırılacak. Sandalcı, yakın zamanda Tesis Yöneticileri Birliği'nin de kurulacağını söyledi.

İŞTE SİTELERİN EN BÜYÜK 10 DERDİ

 Fahiş aidat avansları: Kat maliklerinin yüksek aidat ile karşı karşıya kalması.

 Usulsüz fatura işlemleri: Sitelerde hizmet alınan firmaların faturalarında usulsüzlük yapılması.

 Ek bütçe toplama: Site yöneticilerinin, bütçeyi aşarak kat maliklerinden ek bütçe talep etmesi.

 Senetle borçlandırma: Tuzla ilçesinde, firmaların senetlerle site yönetimlerini borçlandırması.

Otopark ve asansör sorunları: Site yönetimleri ile apartman sakinleri arasında otopark ve asansör hizmetlerinde yaşanan sorunlar.

 Temizlik ve tadilat işlemleri: Temizlik ve tadilat hizmetlerinde yaşanan anlaşmazlıklar.

 Yöneticilerin kâr amacı gütmesi: Site yöneticilerinin, yönetim dışında sağlanan hizmetlerde kâr amacı gütmesi.

 Yetersiz Site Yönetim Kanunu: 1965 tarihli Kat Mülkiyeti Kanunu'nun günümüz şartlarına uygun olmaması.

 Gizlilik ihlalleri: Yabancı ortaklı yazılım firmalarının, site sakinlerinin özel ve kişisel bilgilerini 3. şahıslara aktarması.

 Profesyonel olmayan yönetimler: Tecrübesiz ve kötü niyetli kişilerin site yönetimlerini ticari bir işe dönüştürmesi.

YABANCI ORTAKLI YAZILIM FİRMALARINA DİKKAT

SANDALCI, yerli ve milli yazılımlar kullanılması gerektiğini belirterek, "Bazı site sakinlerinin özel ve kişisel verilerinin, yabancı ortaklı yönetim yazılımları aracılığıyla 3. şahıslara ve yabancı devletlere aktarıldığı şikâyetleri derneğimize ulaşıyor. Bu konuyu da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile görüşeceğiz" diye konuştu.