Elazığ'ın Bu Gözde Mekanı Yoğun İlgi Görüyor

Seyrül Keban tepesinde faaliyet gösteren ve Keban Barajı'na karşı kurulan dev salıncak yoğun ilgi görüyor.

Elazığ'ın Bu Gözde Mekanı Yoğun İlgi Görüyor

Türkiye'de alabalık üretiminde ve ihracatında ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Keban ilçesi, hem göze hem mideye hitap ediyor. Özellikle alabalığın çeşit çeşit yemeğinin yapıldığı ilçenin, yurtiçi ve yurtdışından dört mevsim ziyaretçisi eksik olmuyor. Girişimci Harun Torgut ve Ahmet Özdemir, ilçede manzarasıyla öne çıkan Seyrül Keban Tepesinde yaklaşık 40 yıl önce yapılan ancak son 20 senedir atıl vaziyette duran park ve dinlenme tesisini yenileyerek turizme kazandırdı ve ziyaretçi sayısı oldukça fazla.

Elazığ'ın Bu Gözde Mekanı Yoğun İlgi Görüyor

Doğa manzarasıyla öne çıkan tesiste, Fırat Nehri ve Keban Barajı ve HES manzaralı tepede salıncak kuruldu. Salıncak, adrenalin tutkunlarının ilgisini çekiyor.Ahmet Özdemir,”1966 yılından başlayıp 1974 yılında biten ve Türkiye’nin en büyük yatırımlarından olan Keban Barajı’nın tam karşısındayız. Bulunduğumuz bölge 40 yıl önce park olarak yapılmış ama yaklaşık 25 yıldır atıl vaziyette bekliyordu. Biz de ortağımla birlikte defalarca buranın tesis haline dönüştürmenin hayalini kurduk. Burayı değerlendirmeyi düşündük. Burası eskiden çok kötü bir haldeydi. Kurumların yardımlarıyla ve ilçe halkının da çok ciddi destekleri var burayı bir tesis haline getirdik” dedi.

Elazığ'ın Bu Gözde Mekanı Yoğun İlgi Görüyor

SALINCAĞA ADRENALİN TUTKUNLARI BİNİYOR

Ahmet Özdemir, “Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) manzaralı bir tepede salıncak kurduk. Doğa manzaralı salıncak insanların ilgisini çekmeyi başardı. Adrenalin tutkunları salıncaktan vazgeçemiyor.

3 çelik halattan oluşan salıncağın kullanıcıya "paraşüt emniyet kemeri" takıldıktan ve ön kısmı güvenlik kolu ile kapatıldıktan sonra kullanıma hazır hale getirildiğini belirtti. Özdemir, "Ziyaretçilerin çok beğendiği salıncak, ilgi görüyor. Tepenin kenarında olduğundan sallananlar adrenalini fazlasıyla yaşıyorlar. Geriye doğru çeken bir mekanizmamız var ve belirli bir yükseklikten sonra serbest bırakıyorsunuz.

Elazığ'ın Bu Gözde Mekanı Yoğun İlgi Görüyor

Bölgede tek ve uçurumun kenarında olma özelliği taşıyan dev salıncak, daha açılışı yapılmadan Elazığlıların uğrak mekanları arasına girdi. Salıncağa binenler, heyecanlı dakikalar yaşarken, baraj gölüne düşüyormuş hissine kapılmalarıyla hem korkuyu hem de keyfi yaşıyor. Bizim salıncağımızın diğer ve Karadeniz’dekilerden farklı kılan özelliği tam uçurumun kenarında olmasıdır. Binen insanlar kendini çok fazla yüksekte hissediyor. Nerede oturursanız oturun baraj manzaralı ayrıca yaz aylarında da burası serin. Bu güzel mekanımızda tüm Elazığlı, çevre illerdeki vatandaşlarımızı bekleriz” dedi.

Elazığ'ın Bu Gözde Mekanı Yoğun İlgi Görüyor