ELAZIĞ İÇMESUYU İSALE HATTINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/DSİ Elazığ'a yaptığı yatırımlarla Elazığ ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

ELAZIĞ İÇMESUYU İSALE HATTINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

2019 yılı sonuna kadar 3 adet içmesuyu tesisi tamamlanacak olup, toplamda 750.000 kişi için yılda 46 milyon m³ içmesuyu temin edilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan Elazığ İçmesuyu Projesi kapsamında yapımı devam eden İçmesuyu İsale Hattının toplam uzunluğu 143 km olan ana isale hattında, 29 km çelik boru montaj ve imalatı tamamlanmıştır. Proje kapsamındaki toplam 11 adet su dağıtım deposu bulunmaktadır. 10 âdetinin betonarme imalatları tamamlanmış olup 7 âdetinin mekanik montajları yapıldı.

 

‘’Elazığ İlimizin İçmesuyu Sorununu Ortadan Kaldırıyoruz’’

Projenin tamamlanması ile Hamzabey Barajından alınacak 160.000 m3/gün ham su, montaj çalışmaları devam eden isale hattı ile arıtma tesisine taşınacağını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU, Arıtıldıktan sonra alınacak su ile Elazığ şehir merkezi, merkez yakınındaki Yazıkonak, Yurtbaşı, Akçakiraz, Mollakendi belediyeleri ile Şahinkaya ve Sarıbuçuk köylerinin ayrıca Palu ve Kovancılar ilçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Elazığlıların hizmetine sunulacak tesisi ile vatandaşlarımıza memba kalitesinde su sağlanacaktır. ‘dedi.