Elazığ için Şans

Daha önce kaymakamlık, Elazığ vali yardımcılığı, Tokat ve Kütahya valilik görevlerinde bulunan en son İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevinde iken Elazığ Valiliği'ne atanan Dr. Ömer Toraman, sessiz sedası, hiç kimseye haber vermeden ve kendisi için karşılama töreni yapılmasını istemeden görevine başladı.

Elazığ için Şans
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Valilik ve kamu görevi gibi vazifelerin bir emanet olduğunu, bu görevi kendisinden önce üstlenen valimizden devralarak laikiyle yürütmeye gayret göstereceğini ifade eden Vali Toraman, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın destekleriyle ilimizde çok kıymetli milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kurum müdürlerimizle beraber hizmet etmeye çalışacağız. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği Görevinden ayrılırken Bakanımız şöyle bir dua ile yolcu etti; Allah ferasetliğinizi arttırsın Allah isabetli kararlar vermeyi nasip etsin dedi. Ben de bu duayı tekrar ederek göreve başlıyorum. Allah yardımcımız olsun. Burada bulunduğumuz süre zarfınca el birliğiyle halkımıza yardım etmeye devam edeceğiz. 2001 2003 arası burada görev yaptım yaklaşık 20 yıl öncesi. Tekrar böyle bir görevle Elâzığ’a hizmet etmek benim için şereftir. Buradan güzel duygularla ayrılmıştım tekrar güzel duygularla göreve başlıyorum” diyerek görevine başlamış oldu.

İlimiz 24 Ocak depremi gibi bir acıyı yaşadı. Depremin fırsata dönüştürülmesi noktasında çok başarılı olduğumuz söylenemez. Şehir yöneticilerimiz ile milletvekillerimizin yeni bir Elazığ kurulması yönündeki gayretlerinin güzel yansımaları olmakla birlikte, eksik kalan ve bu küçük eksiklikler sebebiyle büyük hizmetlerin gölgede kaldığı bir süreci yaşadık.

Sorunları görmezden gelmek ve halkın beklentilerine duyarsız kalmak, sorunu çözmediği gibi daha da büyüttü,  takdir ve teşekkür alınması gereken hizmetler eleştirinin kaynağı oldu.

Bunların neler olduğunu zaten yeni valimiz bürokratlardan aldığı brifing dosyalarında ve halkla buluşmalarında kendisi de bizzat müşahede edecek.

Temennimiz ve beklentimiz o dur ki kaybedilen zaman ve yapılması gerektiği halde yapılamayan eksikliklerin giderilmesi ve memnuniyetsizliğin memnuniyete dönüşmesi.
Bizler Hakimiyet Gazetesi olarak,  yöneticilerimizin  yapacakları her türlü hizmetin yanında olup, eksiklikleri dile getirmeye davam edeceğiz.

Yeni Valimiz Sayın Ömer Toraman, hem Elazığ’ı yakından bilmesi ve tanıması hem de valilik tecrübeleri ile şehrimizin kalkınması yolunda bir şanstır ve Elazığ için bir kazanımdır.

Sayın Valimize yeni görevinde başarılar diler, görevinin şahsı ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.