Elazığ Hop Oturup Hop Kalkacak!

Elazığ'da yastık altında altını olanlar dikkat! İslam Memiş'ten, 'Dikkatli Olun' uyarısı. İşte detaylar...

Elazığ Hop Oturup Hop Kalkacak!

İslam Memiş’ten altın yatırımcıları için dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Ekonomist İslam Memiş, ilerleyen aylarda belirli bir altın satışının üretiminin yasaklanabileceği açıklamasında bulundu.  Gram altının gün içinde 2500 TL'yi aşarak rekor kırmasının ardından Memiş, piyasa tahminleriyle tanınan bir isim olarak önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, gram altın üretiminin yakın bir zamanda yasaklanacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl başlatılan kısıtlamaların bu yıl da süreceğini dile getiren Memiş, 2023'te çeyrek ve yarım gram altın üretiminin durdurulacağını, 2024'te ise 22 ayarlık gram altınlarla devam edileceğini açıkladı.

Sektör içerisinden gelen duyumlar doğrultusunda, gelecek aylarda bu yönde bir adım atılacağına işaret eden Memiş, bu kararın yanlış olduğunu belirterek yetkililerin vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

İslam Memiş, Bu tür kısıtlamaların Elazığ’da vatandaşların birikim alışkanlıklarını değiştireceğini söyledi.  Bütçesi düşük olan vatandaşların gram altın birikimlerine erişimini kaybetmesi durumunda birikimlerini boşaltarak piyasaya dökeceklerini ve bu durumun enflasyonu artırabileceğini vurguladı.

Memiş, 22 ayarlık gram altınlar için başlayacak olan kısıtlamanın ilerleyen tarihlerde 24 ayar için de geçerli olabileceğine dikkat çekti. Son olarak yaşanılan bu durumun kuyumcuları etkileyerek satış taleplerini azaltabileceğini belirtti.