Elazığ Genç Fenerbahçeliler Kadına Şiddete Dikkat Çekti

Elazığ Genç Fenerbahçeliler, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Genç taraftarlar, Elazığ'da Müzenin Kahvesi önünde toplanarak kadınlara beyaz gül dağıtıp, şiddete karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Elazığ Genç Fenerbahçeliler Kadına Şiddete Dikkat Çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik kapsamında, genç Fenerbahçeliler ellerinde “Kadına Şiddete Dur De” yazılı pankartlarla, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Dağıtılan beyaz güller, barış ve huzurun simgesi olarak seçilirken, şiddet mağduru kadınlar anısına bir duruş sergilendi. Etkinlik, Elazığlılardan geniş destek görerek şehirde büyük yankı uyandırdı.

“KADIN HAKLARI İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Etkinliği düzenleyen gençlerden biri, kadına şiddetin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı ve şunları kaydetti: “Kadınlarımızın güven içinde yaşayabileceği bir toplum inşa etmeliyiz. Elazığ Genç Fenerbahçeliler olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız ve toplumsal duyarlılığı artırmak için çalışacağız. Herkesi kadına şiddete karşı durmaya davet ediyoruz.”

GENÇLERDEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Etkinliğe katılan gençler, sporun birleştirici gücüyle topluma örnek olmaya devam edeceklerini ve kadına yönelik şiddetin son bulması için farkındalık çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Fenerbahçeli taraftarlar, yalnızca stadyumlarda değil, toplumun her alanında duyarlı olacaklarını ve şiddetin karşısında duracaklarını bir kez daha gösterdiler.