Elazığ futbolu için 3 yol!

Elazığ spor camiasının usta kalemi Ahmet Kızılkaya, Hakimiyet TV sosyal medya canlı yayınında Elazığspor ve Elazığ futbolu için önemli tespitlerde bulundu

Elazığ futbolu için 3 yol!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
TFF 3. Lig’de haftasonu oynanacak maçlarla başlayacak yeni sezon öncesi Elazığ futbolu hakkında usta spor yazarı ve yorumcusu Ahmet Kızılkaya ile canlı yayın gerçekleştirdik. Hakimiyet TV sosyal medya canlı yayına konuk olan Kızılkaya, ülke futbolu, Elazığspor, Elazığ Karakoçan ve genel spor branşları hakkında önemli tespitlerde bulunurken, Elazığspor’un geleceği hakkında 3 önemli formül bulunduğunu söyledi.

“HERKESİN GÖNLÜNDE ELAZIĞ FUTBOLUNUN İYİ YERLERDE OLMASI YATIYOR”
Elazığspor’un bundan sonraki sürecinde hiç kimsenin gizli bir ajandasının olmaması gerektiğine vurgu yapan Kızılkaya, “Herkesin net olması gerekir artık. Elazığ küçük değil kocaman bir şehir. Bu bölgede çim saha yokken çim sahası olan ender illerden biri. Ulusal ölçekte büyük başarılar kazanmış bu şehir futbolu. Siz bakmayın bugün insanlar duygusal kopuş yaşamış, Elazığspor’dan uzaklar ama aslında herkesin gönlünde Elazığ’ın futbolda iyi yerlerde olması yatıyor. Bunu nasıl yapabiliriz?” dedi.

İŞTE O FORMÜLLER:
Elazığ futbolunun durumu hakkında önlerinde 3 yol olduğunu kaydeden usta yazarımız, “Önümüzde 3 yol var. 1. Ya Elazığspor’u gerçekten kurumsal anlamda, eski başkanlar bu oluşumun içinde olabilir. Belediyeden, siyasilerden, iş kurumlarından, taraftarlardan temsilciler olabilir geniş koalisyonlu bir yönetimle Elazığspor’u 2. Lige, oradan 1. Lige olursa süper lige taşımak. Bu 1. yol. Böyle bir hamle niyetini halen görmedik. Yönetimi bırakan kulüp başkanının geç istifası da belki bu belirsizliği tetikledi. Erken bıraksa belki bir şeyler olabilirdi. 2. Yol: Elazığ Karakoçan FK ile anlaşıp, bunun ayıbı günahı yok o da bizim kulübümüz. Oradaki yöneticileri de belki kulübe alıp devrini yapıp Elazığspor FK ya da Elazığspor 1967 ya 23 Elazığspor gibi örneklerini Türk futbolunda sıkça gördüğümüz yeniden 3. Ligden çıkılabilir. Malatyaspor örneği gibi. Bir yol da bu. Karakoçan’ı alıp, şeffaf bir yönetim anlayışı ile kulübü bir noktaya getireceğiz. Ya da 3. bir yol. Bir amatör takımımızı alıp Fırat Üniversitesi, Yolspor, Kovancılarspor olabilir. BAL’dan alınarak yukarı da çıkılabilir.Bunun örneklerini de gördük. Bu şehirde süper lige kadar yükselecek potansiyel var. Burda anahtar soru şu: Böyle bir niyet var mı?” şeklinde konuştu.

“NİYET ÖNEMLİ”
Yöneticilerin Elazığ futbolunun bir yere gelmesi niyetinin olup olmadığının bilinmesi gerektiğini kaydeden Ahmet Kızılkaya, “Sanki ölü toprağı serpilmiş. Herkes herşeyi oluruna bırakmış. Serkan Çayır kardeşimiz kulübü yönetmeye çalışıyor. Elazığ Karakoçan öbür tarafta kendi potası içinde birşeyler yapmaya çalışıyor. Amatör kulüplerimizin durumu da o kadar iç açıcı değil. Elazığlılar maalesef Elazığ’ın değerlerinin farkında değil” ifadelerini kullandı.