Elazığ Farkı…

24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığımız deprem nedeniyle Elazığ olarak çok zor günler yaşadık. İnsanlarımızı kaybettik ve birçok bina yıkılarak insanlarımız mağduriyet yaşadı.

Elazığ Farkı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem yaşandığı ilk andan itibaren ülkemizin bütün illerinden yardım ve destek geldi ilimize. Yaşadığımız acılara ortak oldular. Devletimiz ilk andan itibaren yanımız da oldu ama tüm ülke bizim için seferber oldu.

Yaşadığımız acıları unutturmak için her türlü yardım ve destekte bulunan insanlarımızı ve kurumlarımız unutmak mümkün değil. Elazığ’ı hiç yalnız bırakmadılar. 

Şimdiler de ise sel ve yangın haberleri ile yüreklerimiz acı içinde. Meydana gelen sel felaketinin henüz yarası kapanmamışken şimdi ise Antalya, Adana, Mersin, Osmaniye başta olmak üzere farklı illerde çıkan orman yangınları ile yüreğimiz acı içinde. 

İnsanlarımızın gözyaşları ve yaşadığı çaresizlik hepimizin yüreğini dağladı ve halen dağlıyor.

Elazığ olarak biliriz çaresizliği. Biliriz yıkılan binamızın önünde ağıtlar yakan hemşerilerimizin acısını. Biliriz günlerce eksi 20 derecede çadırda kalmak zorunda kalan ailelerin çektikleri zorlukları. Ve biliriz depremde yakınlarını yitiren insanların hüznünü ve dramını. Zira bu acılar hala çok taze ve hafızalarda derin izler bırakmış durumda.

Deprem nedeniyle yaşadığımız acıları unutmadık. Deprem zamanı Elazığ’ın yapılan destek ve yardımları da unutmadık. Elazığ insanı vefakârdır. Yapılan iyiliği unutmaz. Şimdiler de ise Elazığlı vatandaşlar yangın felaketi yaşayan insanlarımız için anlamlı paylaşımlar yapmaya başladı.

Elazığlı vatandaşlarımız yangın nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza destek olmak için imkanları dahilinde anlamlı destekler sağlıyor. 

Bu anlamlı destekler den bir tanesi ise Elazığ’da yaşayan Fazıl Mustafa Öktem isimli vatandaşımızdan geldi.

Öktem yaptığı sosyal medya paylaşımda: “YANGIN ÇIKAN İLLERİMİZDE EVİ YANAN VATANDAŞLARIMA ELAZIĞ İLİNDE İÇİ DÖŞELİ BOŞ DAİREMDE HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMEDEN MAĞDURİYETLERİ ÇÖZÜLENE KADAR 3,4 KİŞİLİK AİLEYİ MİSAFİR EDEBİLİRİM. BU GÜNLER DE GEÇECEKTİR. BURADAN BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.”dedi.

Bu tabloya yabancı değil Elazığ insanı. Depremde de değil evini, işyerini ve fabrikalarını dahi insanımıza açan bir şehir burası. İşte Elazığ farkı bu. Nerde ve hangi çaresiz insan olursa olsun yardıma koşar. Daha birçok sosyal medya paylaşımları var aslında yangın ve selde mağdur olan insanlarımıza destek olmak için paylaşılan.

İyi insanlar iyi ki var. Mağdur olan vatandaşlarımız için Elazığ her zaman destek vermeye hazır…

Bu ülke hepimizin…