Elazığ'dan yayılan lezzet: Patila

Elazığ mutfağının vazgeçilmez lezzeti Patila tarifi ile de birçok evde yapılabiliyor. Sıcacık ve nefis lezzetiyle sofralarda yerini kaybetmeyen patila nasıl yapılır?

Elazığ'dan yayılan lezzet: Patila

Elazığ'da lezzeti, kokusu ve kıvamıyla ev yemeklerini özleyenlerin adresi Elif'in Mutfağı ve işletmecisi Özge Ceyhan oldu.

Patila,mantı,dolanger, su böreği, sarma, içli köfte, tutmaç, erişte, dolanger ev yemeklerini yapıyor. Titizlikle hazırlandığı için bu çok tercih ediliyor.

Elazığ'dan yayılan lezzet: Patila

"SICAK SICAK YEMEK İSTEYENLER BİZE UĞRASINLAR"

Özge Ceyhan,” Yemeklerimizin lezzetine ve hijyene çok önem veriyoruz. Memleketimize ait yemeklerimizi severek yapıyoruz. Yemeklerimiz tamamen ev usulü, tamamen ev hanımlarının evlerinde yapmış oldukları lezzet.Biz kesinlikle ev lezzetini bozmadan evdeki mutfaklarımızın birebir aynısını yapıyoruz. Yazın kullandığımız malzemeleri kış aylarında, kışın kullandığımız malzemeleri daha yaz aylarında hazırlıyoruz. Patila’nın peynirli, kıymalı, patatesli ve kaşarlı olmak üzere birçok çeşidi yapıyoruz"

Ceyhan: "Çok sık yaptığımız patila her öğün ayranla birlikte sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz doyurucu bir yemek haline geldi. Sıcak sıcak yemek isteyenler bize uğrasınlar. Ben her zaman kadınların ön planda olmasını destekleyen biriyim. Kadınların güçlü durmasını isterim. Evde nasıl kendimize, çocuklarımıza özen gösteriyorsak, müşterilerimize o şekilde özen gösteriyoruz işimizi severek yapıyoruz. Kaliteli malzeme kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.