Elazığ'dan Dünyaya Uzanan Başarı Hikayesi
Gerçekleştirmiş olduğu üretim kalitesi ile kendisini yurdumuzda kanıtlayan ve hedeflerini büyüten Nursel Çeyiz'in kurucusu ve yöneticisi, başarılı girişimci Nursel Üzger ile geçmişten günümüze birçok merak edileni sorma fırsatı yakaladığımız detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.
Kaliteden asla ödün vermeyen çizgisini bozmayan Türkiye’nin çoğu yerine ve yurt dışına hizmet veren Üzger kendisinin yapmış olduğu çeyizleri ile profesyonelliğini konuşturmuştur.
Nursel Üzger,” Çeyiz konusunda işimi profesyonel bir şekilde yapmaktayım. Yurt dışından gelen taleplerde cevap vermekteyiz.
Müşteri memnuniyeti konusunda çok titiz davranıyoruz bu konuda çok hassasım. Lise yıllarıma kadar Elazığ’daydım sonra İstanbul’a taşındık. Babamın konfeksiyonunda okuldan sonra boş zamanlarını geçirdim. İçimde dikiş nakış karşı merak vardı. Amatörce bir şeyler çiziyordum. Evlilik dönemimde evde dikiş nakışı ilerlettim. Tasarım yapmaya başladım. Resim, model hep merakım vardı hayal dünyam genişti. Kızıma giysiler diktim arkadaşlarım istemeye başladı. Akşam kalıpları kesiyordum sonra dikiyordum eski makinelerle. Bir süre sonra ev tipi makine aldım. Bu arada kardeşimi kaybettim kendimi işime verdim oyalanıyordum. Çok yakın bir arkadaşım yurt dışından sipariş istemeye başladı birçok ürün yaptım ve çok beğenildi. Siparişlerim artmaya başladı. Teklifler gelmeye başladı talepler çoğaldı. Babam çok destekliyordu beni.
O zamanlar çeyiz ve ev tekstili yok denecek kadar azdı oldukça ilgi çekiyordu. Ciddi boyutta çalışmaya başladım. Kendime atölye açtım. Yanımda da yakın arkadaşım vardı. Siparişlere yetişmeye çalışıyorduk. Makineler çoğaldı eleman çoğaldı. Yaklaşık olarak 40 yıl oldu. Şu anda 17 personelim var. Butik otel işlerim var. Bu arada Elazığ ile bağlantılarım çok sürekli gidip geliyorum akrabalarımı ziyaret ediyorum. Elazığ’da Sultan Sarayının tüm giydirme işlemlerini yaptım. Perde, sandalye ve dekor bana ait.
Büyük otellerde kermeslere katıldık ekip halinde, bir ara toptan çalıştık üç atölye ile işlere yetişmeye çalıştım.İngiltere ile butik otel çalışmalarım çok oldu. Sultanahmet’teki çok sayıda butik otellerin dekorunu yaptım. Azerbaycan, Bakü’deki fuarlara katıldım” dedi.
ASLA PES ETMEYİN
Nursel Üzger, “Rusya, Ukrayna, Polonya, Roma ile çalıştım. Dubai’de yapılan fuara katıldım. Genel Kurmay Başkanlığı ile çalıştım. Katıldığım fuarın modellerini tasarladım oldukça beğeni topladı. Şirket işlerini yapıyorum. Şimdi Urfa’da yeni kurulan bir şirketin danışmanlığını yapıyorum.
Yeni açılacak olan Sienar’da ki fuarın düzenlemesini yapıyorum. Yeni kurulan bir firmanın tasarımcılığını yapıyorum. İstanbul Belediyesiyle çalıştım. Yoğunluk devam etmekte. Son olarak, girişimci olmanın temelinde doğru fırsatları hızlıca görmek ve değerlendirme yatıyor. Türkiye’de kadın girişimci olmak ise güç ve cesaretin bir sonucu olarak algılanırken yürünen bu yolun zorlu yanları da kabul ediliyor.
Bizim kadınlarımız için ürettiğimiz ürünler zaten kadınlarımıza hitap ediyor. Yeter ki fırsat verelim hepsi genç, dinamik, idealist, işine aşık, mutlu, keyifli kişiler olduğunda zaten başarı kendiliğinden geliyor. Yaptığım iş, algıladıklarımın bir izdüşümü. Kendimi ifade ediş yöntemim bu. Çok modern ve hızlı iletişimin olduğu bir dünyada yaşıyor ve üretiyoruz. Bu yüzden modern forma sadık kalıyorum. İş kurma hayali olan ve girişimci olmak isteyen kadınların güçlü ve kararlı olmaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Bulunduğunuz sektörü iyi analiz edin ve fırsatları değerlendirin ve asla pes etmeyin” dedi.