'Elazığ'daki ödemelerin yüzde yüzünü bitireceğiz'

DASK Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Turgut, katıldığı bir televizyon programında Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından DASK ile ilgili merak edilen konuları yanıtladı. Turgut, 'Elazığ için de bir masa kurduk. Onların da sigortalarını ödeyeceğiz, inşallah yüzde 100 ile bitireceğiz Elazığ'ı da diyelim' dedi.

'Elazığ'daki ödemelerin yüzde yüzünü bitireceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DASK Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Turgut, “Biz öncelikle hem Elazığ için hem İzmir için çok hızlıca ödemeleri bitirdik. Özellikle Elazığ öğretilerinden sonra İzmir’de çok hızlıca hareket ettik ve biz yüzde 97-98 oranında ödemeleri tamamladık ve bitirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tespitleri ile bizimkiler biraz farklı oluyor. Onların bakışları kentsel dönüşüme yaklaşım bakış açısıyla bizimki o konutta ne hasar olmuş onu tespit etmekle ilgili. Biz küçük ve orta hasarlılarda özellikle en sıkıntılı yerler oralar. Oralarda biz orta veya küçük oluşuna bakmadan bir evin içinde bir tekrar konut ya da eski haline getirebilmek adına ne gerekiyorsa onu rahiç bedel üzerinden ödüyoruz" dedi.

Erdal Turgut, “Hakikatten sigortalılarımız şunu bilsinler; biz gece gündüz onları nasıl sigortalı hale getiririz onun derdindeyiz, ikincisi de hakikatten nasıl sigorta sonucunda olan hasarlarını yani deprem hasarlarını nasıl öderiz derdindeyiz. Elazığ için de bir masa kurduk geçenlerde. Arkadaşlarımız bir hafta boyunca bir sürü dosyayı tekrar incelediler. Orada da bazı dosyalar artçılarla pert hale gelmişler. Onların da sigortalarını ödeyeceğiz, inşallah yüzde 100 ile bitireceğiz Elazığ’ı da diyelim” şeklinde konuştu.