Elazığ'da Yoğun Talep Fiyatları Katladı

Elazığ'da sıcak havalardan dolayı vatandaşların yoğun talebi fiyatların artmasına neden oldu.

Elazığ'da Yoğun Talep Fiyatları Katladı

2024 yılı yaz mevsiminin ne kadar sıcak geçtiğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar haziran ayı itibariyle başta klima ve vantilatör olmak üzere serinletici cihazlara yönelince bu ürünlerde talep patlamasına neden oldu.

Elazığ'da Yoğun Talep Fiyatları Katladı

Elif Elektronik’ten Özhan Kuloğlu fiyat artışlarının normalde satışları azaltması beklenirken herhangi düşüş yaşamadıklarını belirtti.

Kuloğlu “Mayıs ve Haziran ayında 600-700 liradan başlayan fiyatlarla vantilatör satışlarında sezonu açtık. Özellikle haziran ayı geçmiş yıllara göre çok sıcak olunca serinleten cihazların satışını arttırdı. Temmuz ayında da böyle devam etti. Türkiye genelinde sıcak havanın etkisi talebi artırınca üreticilerin mal yetiştirememesine ve bu da ekonomideki arz talep dengesinden dolayı zamma sebep oldu. Şu an en ucuz sattığımız vantilatörler bin 100 lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Daha yüksek fiyatlı vantilatörler de var fakat; müşteri istemeyince getirmiyoruz. Satışlarımız hala yoğun sonuç olarak yaz mevsiminin bitmesine birkaç hafta kalsa da vatandaşlar seneye kullanırız ve daha pahalı olur diyerek satın alıyorlar” diye konuştu.

Elazığ'da Yoğun Talep Fiyatları Katladı