Elazığ'da Vatandaşların Son Çaresi 'Yenilemek'

Geçtiğimiz yıllarda manevi değeri olduğu için atılmayan ya da satılması istenilmeyen koltuklar yerini mecburiyete bıraktı. Daha önceki yıllarda vatandaşlar için manevi olarak kıymetli olan koltuklar şimdilerde ekonomiye karşı direnmeye çalışıyor.

Elazığ'da Vatandaşların Son Çaresi 'Yenilemek'

Artan ekonomik durumlarla birlikte 100 bin liraya kadar yükselen mobilya fiyatlarına karşı vatandaşlar mevcuttaki koltuk, kanepelerini daha uzun süre kullanabilmek için döşemesini değiştirip, tadilat yapmak zorunda kalıyor.

Elazığ'da uzun yıllardır esnaflık yapan Hüseyin Taş ,”15 yıla yakın bir süredir mobilya döşemeciliği yapıyorum, ekonominin kötü gidişatıyla birlikte talep artmaya devam ediyor" dedi.

Elazığ'da Vatandaşların Son Çaresi 'Yenilemek'

Hüseyin Taş; "Yaşanan ekonomiden kaynaklı, yeni ürünlerin fiyatları yüksek olduğu için vatandaşlar evlerinde bulunan koltuklarını yenilemek istiyor. Bir nebzede olsa fiyat konusunda rahatlamak amaçlı eskisini yenilemek istiyor" dedi.

Elazığ'da Vatandaşların Son Çaresi 'Yenilemek'

"ELEMAN YOK İŞLER GEÇİYOR VE MÜŞTERİYE SÖYLEDİĞİMİZ TESLİMAT TARİHİ SÖZLERİ TUTAMIYORUZ"

Taş; "Uzun yıllardır bu işlerle uğraşıyorum başladığımız zamandan bu yana çok şükür işlerimiz iyi. Bizim asıl yaşadığımız en büyük problem elaman bulamamamız. Böyle olunca da aldığımız işler aksıyor. Eleman yok işler geçiyor ve müşteriye verdiğimiz sözleri tutamıyoruz ve bu durum son zamanlarda çok fazla yaşanmaya başladı. Bazen alacağım işleri 2-3 ay sonrasına ertelemek zorunda kalıyorum."

Elazığ'da Vatandaşların Son Çaresi 'Yenilemek'

"Eleman eksikliği olduğu gibi usta eksikliği de var, şu an mevcutta olan koltuğun döşemesini sökecek bir çırağım yok. Olan usta da parça parça ilerlemek zorunda.

Diğer el emeği olan sektörlerdeki kalfa, çırak bulamama durumunu bizlerde maalesef yaşıyoruz. Ben bu durumun böyle devam edeceğini düşünüyorum, en büyük sebeplerinden biri de eğitimdir. Meslek liselerinde donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesinin bizlere muhakkak faydası olacaktır" ifadelerine yer verdi.