Elazığ'da Vatandaşlar Mağdur Edilmeye Devam Ediliyor

Elazığ'da yeterli talep olmasına rağmen yeni seferler açılmayarak vatandaşların mağdur edilmesine devam ediliyor.

Elazığ'da Vatandaşlar Mağdur Edilmeye Devam Ediliyor

Özellikle yaz aylarında yoğun talep olmasına rağmen Elazığ- İzmir hattında  haftalık sefer sayısını artırmayan havayolu şirketleri vatandaşların aktarmalı uçuşlar ile uçmasına neden oluyor. Sadece Salı ve Perşembe günleri direkt uçuş vatandaşlara seçenek olarak sunulabilirken İzmir’e direkt uçuşla uçmak isteyen vatandaşların en  az 1 ay   önceden biletini alması gerekiyor.  Gülasya Turizm’den Serkan Polat İzmir hattına yoğun talep olduğuna dikkat çekerek “Şu an sadece haftanın iki günü Pegasus uçuş gerçekleştiriyor.  Elazığ gibi bölge havalimanı konumunda bir yer için yetersiz kalıyor. Elazığ’ın yanı sıra Tunceli’den gerektiğinde Malatya’dan Bingöl’den uçuş talepleri oluyor” dedi.

Elazığ'da Vatandaşlar Mağdur Edilmeye Devam Ediliyor

EN UCUZ BİLET 4 BİN TL

Polat “İzmir’e şu an uçak bileti en ucuzu 4 bin liradan başlıyor.  Zaten hemen doluyor.  Ağustos ayı boyunca uçaklarda yer yok.  Aktarmalı biletlerde bu fiyat 8 bin liraya kadar çıkabiliyor. Sonuçta firmalar iki koltuk satıyorlar.  Sun Express’in seferleri başlayınca 2 bin 600 lira satılması bekleniyor” diye konuştu.

29 EKİM’DEN SONRA UÇUŞLAR ARTACAK

Polat “ Sun Express haftada iki gün olmak üzere Elazığ – İzmir seferini başlatacak. Bu tabi kış ayları için yeterli gelebilir ve mağduriyet kısmen giderilir. Ama; yaz sezonlarında yeterli olacağını yine düşünmüyorum. Yine yetkililerde temaslarda bulunarak talep de bulunduk. Önümüzdeki yıl  direkt Antalya uçuşları da olacak. Tabi uçuşlar resmi olarak başladığında vatandaşlarımız için iyi olacak” diye kaydetti.