Elazığ'da vatandaşlar Antalya uçuşlarını bekliyor

29 Ekim itibariyle İzmir'e yeni bir uçuş hattı eklenirken vatandaşların Antalya direkt uçuşları için ciddi bir talebi var.

Elazığ'da vatandaşlar Antalya uçuşlarını bekliyor

Elazığ’da İzmir uçuşları haftalar önce dolması nedeniyle Sun Express bu ayın sonunda Elazığ- İzmir uçak seferlerine geçtiğimiz aylarda başlayacağını açıklamıştı. Yeni hattın İzmir yolcuları için önemli bir gelişme olduğunu belirten Gülasya Turizm’den Serkan Polat, Elazığ’daki vatandaşların Antalya için de direkt uçuş başlaması için yoğun bir talebinin olduğunun altını çizdi.

“CİDDİ TALEP OLUŞTURUYOR”

Polat “İzmir uçak seferleri gidiş ve dönüşlerde haftalar öncesinden doluyor.  Yaz sezonu bitti ama; talepte eksilme olmuyor.  Çünkü; havalimanını sadece Elazığ’daki vatandaşlara değil, Tunceli ve Bingöl’e de hizmet veriyor ve İzmir’de yaşayan bölgeden çok kişi var. Bunun yanı sıra Malatya ve Diyarbakır’da oradaki uçakların doluluklarına göre ilimiz havalimanını kullanıyor. Bu da ciddi bir talep oluşturuyor.  Bölgede yolcu çok ama; havayollarındaki uçak sayısının azlığı yaz sezonunda bunu yapamıyorlar.  Kış sezonunda iç hatların sayısı artıyor.

Elazığ'da vatandaşlar Antalya uçuşlarını bekliyor

"ANTALYA DİREKT UÇUŞLARI BAŞLAMALI"

 Polat “29 Ekim itibariyle Sun Express’in İzmir uçuşları başlıyor. Bu şirket Antalya ve İzmir merkezli bir havayolu şirketidir. Vatandaşlarımızın Antalya direkt uçuşlarını bekliyor. O destinasyona da ciddi bir talep var. Siyasilerimizin bu konuya bir el atması gerekiyor. Deminde bahsettiğim gibi Elazığ havalimanı sadece ilimize değil komşu illerimize de hizmet veriyor. Bölgesel bir havalimanı durumundayız. Bizim sattığımız bilet bağlantılı Antalya uçuşları oluyor. Bu nedenle burada büyük bir eksiklik var. Bu konuda bir kamuoyu oluşturulmalı” diye konuştu.