Elazığ'da Üretim Başladı: Kilosu 120 Lira

Elazığ'da üretimi başlayan ürün kilogramı 120 liradan tezgahlarda satılmaya başlandı.

Elazığ'da Üretim Başladı: Kilosu 120 Lira

Yağışların bereketiyle mera, yayla ve kırsal alanda otların bol olması   hayvanlarını dışarıda otlatarak besi maliyetlerini azaltan hayvan sahipleri bu durumdan son derece memnun gözüküyor. Otlaklardaki bolluk süt verimini iki katına çıkarınca peynir üretimini de bu olumlu olarak yansıdı.

Elazığ'da Üretim Başladı: Kilosu 120 Lira

Köylerde ve çiftliklerde üretilen taze peynir Elazığ Kapalı Çarşı’da tezgahlarda yerini alırken kilogram fiyatını 120 ile 130 lira arasında değişiyor.  

Elazığ'da Üretim Başladı: Kilosu 120 Lira

Peynir satışlarının başladığını fakat henüz aşırı talebin olmadığını kaydeden Kapalı Çarşı esnaflarından Bilal Yıldırım “Şu an vatandaşlarımız daha çok taze peynir tüketmek ve peynirli ekmek için daha çok alınıyor. Salamura peynir yapmak için henüz erken çünkü; hayvanlar yeşil ot tükettiği için sütte yağ oranı çok düşük otlar sarardıktan sonra sütün yağ oranı daha da artacaktır. Vatandaşlar peynirlerin yağ oranı yüksek olması için asıl alımını haziran ayından itibaren yapacaktır. O zaman da peynir şu ana göre azalacaktır. Peynirlerin şu anki fiyatında kalacağını sanmıyorum” diye konuştu.