Elazığ'da Umutlu Bekleyiş Sürüyor

Geçtiğimiz haftalarda Elazığ'a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şehir merkezinin yerinde dönüştürüleceği müjdesini vermişti. Ancak henüz konuyla alakalı herhangi bir çalışma başlamış değil.

Elazığ'da Umutlu Bekleyiş Sürüyor

Yıllardır kentsel dönüşüm talebi olan merkez mahallelerinden İcadiye Mahallesi sakinlerinin mağduriyeti bitmek bilmiyor.
İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, “mahallemde kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşümle alakalı çok büyük bir talep var. Şu anda mahallemde 52 bina yıkık. Diğer binaların da yaşı çok fazla, 60 yıllık binalarımız mevcut. Çok eski binalarımız var. Kentsel dönüşüm projesi başlatılırsa sadece bizim mahallemiz değil, şehir merkezinde 7-8 tane bu durumda olan mahalle var, hepimizin yararına olur. 
Belediye Başkanımız daha önce bu mahallelerimizi saymıştı, Rabbim kolaylık versin inşallah hayata geçirirler. Sayın Başkanımız söz vermişse projesini yapar. Vatandaşlara 75 bin TL hibe ve 75 bin TL kredi verilen yerinde dönüşüm desteği için me müteahhit bulabiliyoruz ne de millet bir araya gelebiliyor. Projeyle alakalı bilgi kirliliği yaşıyoruz. Mahallelere gelip, muhtarlarla ve vatandaşlarla konuşmaları, detayları anlatmaları gerekiyor. Kentsel dönüşüm diyoruz ama nasıl olacağını bilmiyoruz.” Dedi.
Merkez mahallelerinin yerinde dönüştürüleceği fikri vatandaşları kısa süreliğine heyecanlandırsa da konuyla alakalı henüz bir projenin duyurulmamış olması tepkiye neden oldu. İcadiye Mahallesi esnaflarının mahalleyi terk etmek zorunda kaldığından bahseden ve mahalledeki esnaflardan biri olan Bilal Gök:

Elazığ'da Umutlu Bekleyiş Sürüyor


“ESNAFLAR BURALARI TERK EDİYOR”
“İcadiye Mahallesi olarak şehir merkezinde bulunuyoruz. Buranın esnafları olarak şu an çok mağduruz ve yerinde dönüşüm istiyoruz. Beklemekten başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Mahallede görmüş olduğunuz boş araziler hep dükkandı. Esnaflar buraları terk ediyor. Kat sakinleri de var ve vatandaşlar nereye gideceklerini bilmiyorlar. Biz mahalleli olarak yerinde dönüşüm istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Elazığ'da Umutlu Bekleyiş Sürüyor

“MAHALLEMİZ ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDA”
Esnaf İsrafil Ercan: “Biz de Mustafa Paşa Mahallesi gibi yerinde dönüşüm istiyoruz. Şehrin canlılığını artıracağına inanıyoruz. Şu an mahallemiz çok kötü bir durumda.  Özellikle biz esnaflar çok zor bir dönemden geçiyoruz. Yetkililerin bunu bir an önce hayata geçirmesini istiyoruz.” Dedi.

Elazığ'da Umutlu Bekleyiş Sürüyor

“HERKES AYRI BİR YERE DAĞILDI”
Esnaf Ümit Taş: “Yıllardır burada esnafız. Buradaki binalarımız yıkıldı, yerine yeni binaların yapılmasını istiyoruz. Bütün esnaflar zor durumda şu an. Herkes ayrı bir yere dağıldı. Yetkililerden en kısa sürede yerinde dönüşümü yapmalarını talep ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Elazığ'da Umutlu Bekleyiş Sürüyor