Elazığ'da Tıbbi Ve Aromatik Bitkilerin Ekim Alanı Genişliyor 

İlimiz merkeze bağlı Pelte köyünde Songül Apaydın ve Zühal Gölbaşı'na ait tarlada İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle 24000 adet lavanta  bitkisinin dikimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da Tıbbi Ve Aromatik Bitkilerin Ekim Alanı Genişliyor 

Programa; İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, Şube Müdürleri, Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, teknik personel, Pelte ve Poyraz köyü muhtarları ile üreticiler katıldı.

Elazığ’da tarımsal üretimi ve ürün çeşitliliğini artırmak, alternatif ürün desenini geliştirmek istediklerini söyleyen İl Müdürü Karahan; “Paydaş kurumlar ile birlikte son birkaç yıldır yaptığımız demonstrasyon çalışmaları sonucu, lavanta bitkisinin hem sulu hem de kuru şartlarda İlimiz için uygun olduğunu tespit ettik. Bunun sonucunda Bakanlığımız ve İl Özel İdaresinin destekleri ile lavantanın dikim alanlarını artırmaya başladık. Lavanta yarı çalımsı çok yıllık bir bitki. Bitkinin çiçek ve saplarından elde edilen uçucu yağ özellikle ilaç, kozmetik, gıda ve temizlik sanayi olmak üzere birçok alanda kullanılıyor. Arılar lavantanın çiçeklerini çok seviyor. Bu bitkinin olduğu yerde arıcılık da yapılabilir. Çiçek açtığı zaman tarlalarda oluşan görsel şölen sayesinde insanlar burada fotoğraf çekiyor. Bu sayede turizme de önemli katkısı olacağını”  ifade etti.

Tarla sahibi Songül Apaydın ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün açtığı kurslar sayesinde lavanta bitkisi ile tanıştığını, boş olan tarım arazilerini, üretimi kolay, ekonomik değeri yüksek bu bitki ile değerlendirmek istediğini söyleyerek, desteklerinden dolayı İl Müdürlüğüne teşekkür etti.